Jdi na obsah Jdi na menu
 


Julie Číhalová čtvrtá na Mistrovství Moravy v pětiboji, Karel Brychta sedmý

9. 5. 2017

Velmi pěkných výkonů dosáhli v neděli 7. května dva hraničtí atleti kategorie mladšího žactva na Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích v Třinci. Pro Julii Číhalovou a Karla Brychtu to byl v pořadí druhý pětiboj, co absolvovali, od loňska, kdy na Krajských přeborech v Šumperku závodili ve svém prvním pětiboji, však výkonnostně velmi vyspěli a na letošních výkonech to bylo znát.

Julie Číhalová těží především ze skvělé dálky, ale ani v ostatních disciplínách příliš nezaostává. Pětiboj zahájila šedesátkou překážek za 11,42s, míčkem hodila 40,77m, hladkou šedesátku zvládla za 8,87s, do dálky skočila 450cm a pětiboj zakončila osmistovkou za 2:50,14min. Celkový bodový součet 2325 bodů znamená nejen nový oddílový rekord, ale také velmi pěkné 4. místo v hodnocení Mistrovství Moravy a Slezska.   

Karel Brychta na rozdíl od Julie v dálce trochu zaostává, jinak je ale poměrně rychlý, z čehož těží na obou šedesátkách. Tu překážkovou zaběhl za 10,38s, hladkou za 8,37s, do dálky skočil 421cm, míčkem hodil 42,72s a závěrečnou osmistovku proběhl v čase 2:47,41s. Celkovým bodovým součtem 1737 bodů obsadil sedmé místo.

Oběma svěřencům trenérky Hany Štolcarové k pěkným výkonům blahopřejeme a přejeme mnoho štěstí do dalších závodů.

Celkové výsledky