Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jubilejní padesátý ročník Hranické dvacítky ovládli Marek Svoboda a Kateřina Ondrušík

18. 4. 2023

Počasí posledních dnů příliš nenahrávalo milovníkům tepla a sluníčka. V pátek ještě velmi intenzivně pršelo, ale v sobotu 15. dubna se udělalo hezky a 54. ročník Běhu vítězství, jubilejní 50. ročník Hranické dvacítky a 7. ročník Hranické desítky tak proběhly za relativně příznivého počasí a hlavně bez deště.

Dětí v rámci Běhu vítězství, který je zařazen do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, se představilo celkem 188, v některých kategoriích bylo skoro třicet závodníků. Závodníci domácího oddílu vybojovali celkem osm medailí. Své kategorie opanovali Markéta Šíbalová (prďoši - dívky), Nella Grammerová (přípravka dívky), Matyáš Jahn (přípravka hoši), Valérie Klevarová (předžačky) a Sabina Tvrdoňová (starší žákyně). Stříbro pro domácí nezacinkalo žádné. Bronz vybojovali Patrik Horsinka (nejmladší hoši), Jan Otáhal (přípravka hoši) a Ludmila Krčmářová (dorostenky). Mnoho dalších hranických závodníků vybojovalo cenné body do Běžeckého poháru.

V hlavním závodě na 20 km, který je součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje, se představilo celkem 60 vytrvalců. Mezi muži byl nejrychlejší přerovský Marek Svoboda, trať zvládl za 1:17:34. Ženskou kategorii opanovala Kateřina Ondrušík z AK Šternberk za 1:31:43, domácí Iva Podjuklová doběhla v kategorii G (ženy 40 - 49 let) pátá.

Na start sedmého ročníku Hranické desítky vyběhlo 24 závodníků. Nejrychleji trať zvládl Ondřej Velička z České asociace ultramaratonců za 38:12, v ženách vládla Katrin Sásová z AK Olomouc za 45:07. Z domácích byl David Juřík mezi juniory (2003 a mladší) čtvrtý a Petr Horák v kategorii L (muži 40 let a více) pátý.

Výsledky a fotografie