Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jedenáct medailí na Krajských přeborech v krosu

10. 10. 2017

V sobotu 6 října se konal ve Šternberku předposlední závod Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje - Podzimní běh šternberským parkem. Závod byl zároveň pořádán jako Krajský přebor v přespolním běhu. Hranická atletika zde měla silné zastoupení a jedenáct závodníků dokonce dosáhlo na medaili.

Tři zlaté medaile dovezli Ondřej Glet (mladší žák), Adéla Dostálová (starší žákyně) a Adéla Zdražilová (dorostenky). Pro stříbro si doběhli Leo Novák (nejmladší hoši), Vojtěch Nevyjel (mladší žáci), Kristýna Podjuklová (starší žákyně) a Iva Podjuklová (ženy). Bronz si za svůj výkon vysloužili Adéla Šíbalová (nejmladší děti), Karolína Molnárová (nejmladší dívky), Jakub Nezval (předžáci) a Veronika Svobodová (starší žákyně).

Z dalších umístění do desátého místa jmenujme páté místo Adama Málka a osmé Jiřího Pause (oba nejmladší děti), sedmé místo Václava Haitla a osmé Davida Tvrdoně (oba nejmladší hoši), páté místo Terezy Juráskové a desáté Sabiny Tvrdoňové (obě přípravka dívky), desáté místo Terezy Haitlové (předžačky) a šesté místo Ladislava Nerada (starší žáci).

Po šternberském závodě mají někteří hraničtí atleti rozjetý Běžecký pohár na výborné umístění. Zbývá už pouze poslední závod - Hornická desítka 4. 11. 2017 ve Frýdku-Místku. Ten je ovšem bodově hodnocen trochu jinak než zbylé závody, jelikož zde startují děti po jednotlivých ročnících a ne po kategoriích, může tedy s pořadím ještě zamíchat.

Výsledky závodu i průběžné výsledky poháru najdete zde