Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je to doma, máme placku!!! Pavel Gadas vybojoval na MČR bronz

5. 3. 2012

Dlouhé čekání hranického atletického oddílu na medaili z Mistrovství ČR ukončil v neděli 4. března Pavel Gadas. V atletické hale v Jablonci nad Nisou, kde probíhalo Mistrovství České republiky staršího žactva, se mu podařilo vybojovat bronzovou medaili ve skoku dalekém.

Poslední medaili z „republiky“ dovezl v roce 2006 tehdy junior Jiří Smola z běhu na 60m překážek v hale. Od té doby se žádnému hranickému atletovi na tyto úspěchy nepodařilo navázat. Nejblíže tomu měla v posledních letech Petra Vašinová, která už čtyřikrát doběhla v závodě na 800m na čtvrtém místě. Proto, když 25. 2. skočil Pavel Gadas do dálky 601cm a zařadil se tak na třetí místo letošních průběžných celorepublikových tabulek, svitla hranickému oddílu naděje, že by to mohlo konečně „zacinkat“. Výlet přes celou republiku do vzdáleného Jablonce nad Nisou, kde se pořádá halová „republika“ žactva již dlouhou řadu let, měl konečně smysl.

Pavel měl v poslední době na závodech hlavní problém s rozběhem, nejdůležitější tedy bylo, trefit se na prkno, pak už mu to letí daleko, Pavel hodně těží ze svojí rychlosti. V Jablonci se mu však první pokus podařilo opět přešlápnout, do druhého šel tedy s větší opatrností, bylo z toho 586cm. Slušný výkon, který hlavně zajistil postup do užšího finále a tím další tři pokusy. To, že to bude nakonec pokus, který bude stačit na medaili se ukázalo až po posledních pokusech. Pavel se dalšími pokusy nezlepšil (většinu přešlápl), ovšem se také nezlepšili ani jeho soupeři v pořadí za ním. První dva závodníci odskočili hodně výrazným způsobem. Dvojnásobný medailista Navrátil z Vyškova (647cm) a dokonce trojnásobný medailista Müller z Hradce Králové (638cm) jakoby nepatřili do této věkové kategorie. Zbytek soutěže byl až neuvěřitelně vyrovnaný, závodníci za Pavlem od čtvrtého do sedmého místa byli poskládáni do pouhých třech centimetrů (574 – 577 cm).

Bronzovou medailí udělal Pavel radost nejenom sobě a svým rodičům, ale také svým trenérům a vedení atletického oddílu. Za necelé dva měsíce začíná sezóna na dráze, která bude mít pro žáky vrchol na Mistrovství ČR v Olomouci na konci června. Doufejme, že se na něm Pavlovi a snad i dalším atletům z hranického oddílu bude dařit stejně dobře.

 

Celkové výsledky

Fotografie

BLAHOPŘEJEME

sam_4089.jpg