Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní běh prověřil vytrvalostní schopnosti atletů

31. 3. 2015

Pátý ročník Jarního běhu se konal v sobotu 28. března v Přerově. Akce, kterou pořádá místní atletický oddíl SK Přerov, je mezi běžci stále oblíbenější. Letošní ročník i přes poměrně nepříznivé počasí přilákal celkem 234 startujících, z toho 22 závodníků startovalo v hranickém dresu.

Pořadatelé si trochu pohráli s nejmladšími účastníky a oproti původním propozicím délku většiny závodů protáhli. Na podobných závodech v kategoriích přípravek většinou dominují dobří sprinteři, zde se prosadili hlavně výborní vytrvalci. Hranický oddíl na medaile nedosáhl, ale i tak mladí závodníci nasbírali spoustu bodů do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, jehož součástí byl tento závod. Vytrvalecké geny nezapřela Kristýna Podjuklová, která doběhla těsně čtvrtá mezi mladšími žákyněmi. Stejného umístění dosáhl i Ladislav Procházka v kategorii přípravek hochů. Další pěkná umístění obsadili Jakub Nezval (7. nejmladší žáci), Terezie Kočnarová (7. mladší žákyně), Tereza Kostruchová (9. mladší žákyně), Martin Vavřík (10. mladší žáci), Tereza Vavříková (11. nejmladší žákyně) a Veronika Svobodová (11. mladší žákyně).

Na trať hlavního závodu na 9km vyběhlo 20 žen a 69 mužů. Mezi muži neměla hranická atletika tentokrát zastoupení, zato mezi ženami to byly hned čtyři závodnice. Nejlépe si vedla dorostenka Kristýna Kadúchová, která doběhla celkově sedmá, ve své kategorii pátá v čase 44:43min. Iva Podjuklová si doběhla pro desátou příčku a body do Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje (ve své kategorii byla čtvrtá). Premiéru na takto dlouhé trati si odbyla Klára Úlehlová, která doběhla hned za Ivou na jedenáctém místě. Statečně se se závodem poprala starší žákyně Tereza Birnbaumová, která doběhla patnáctá.

 

Celkové výsledky