Jdi na obsah Jdi na menu
 


Iva Podjuklová vyhrála Velkou cenu vytrvalců Olomouckého kraje

26. 12. 2016

Atletický oddíl SK Hranice může být právem pyšný na svoji trenérku, rozhodčí, členku výboru, ale zároveň skvělou vytrvalkyni Ivu Podjuklovou. Ivě se letos podařil husarský kousek, když zvítězila ve své kategorii v běžeckém seriálu Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje.

Seriál v roce 2016 čítal celkem 56 závodů. Body do poháru se počítají poměrně složitě. Vítěz kategorie získává v každém závodě 70 bodů. Porovnáním dosaženého času jednotlivých závodníků s časem vítěze příslušné kategorie se zjistí procento jejich ztráty na vítěze. Bylo hodnoceno 20 nejlepších závodů. Za každý další odběhnutý závod navíc získal závodník dva body. Iva odběhla celkem 22 závodů a svoji nejbližší pronásledovatelku v kategorii Ženy G 40-49 let za sebou nechala poměrně výrazně o více než 200 bodů. V průběhu celého poháru se na startu v této věkové kategorii představilo 143 běžkyň.

Výsledky Velké ceny budou slavnostně vyhlášeny v pátek 13. ledna v olomoucké restauraci U Pelikána. Ivě moc gratulujeme a přejeme spoustu dalších krásných výsledků.

Více o Velké ceně na stránkách Ligy 100

ivca.jpg