Jdi na obsah Jdi na menu
 


Iva Podjuklová vybojovala letos už druhou medaili z veteránského Mistrovství ČR

22. 10. 2019

Hranickým veteránkám se letos daří. V červnu vybojovala Iva Podjuklová zlato z veteránského Mistrovství ČR v běhu na 1500 m, na konci září se Klára Úlehlová stala vicemistryní ČR veteránek v sedmiboji. V sobotu 19. října v Praze na Kotlářce si vyzkoušela poprvé víceboj i Iva Podjuklová. Tentokrát se jednalo o Mistrovství ČR veteránů v klasickém pětiboji.

Klasický pětiboj je prazáklad vícebojů (ženský sedmiboj a mužský desetiboj), jak je známe dnes. Olympijská disciplína už to sice není, ale Sdružení veteránů Českého atletického svazu v něm stále pořádá Mistrovství republiky. Skládá se ze skoku dalekého, hodu oštěpem, běhu na 200 m, hodu diskem a běhu na 1500 m (muži) nebo 800 m (ženy).

Iva Podjuklová je běžkyně, takže sbírá body hlavně v běžeckých disciplínách, v Praze byla spokojená i s dálkou, hody jsou její slabinou. Víceboj začala výkonem 350 cm do dálky, následovalo 9,21 m oštěpem, největší radost měla z dvoustovky za 31,79 s, diskem hodila 13,15 m. Závěrečnou osmistovku už si vychutnala za 2:45,41 min., když druhou v cíli porazila o půl minuty. Celkový bodový součet výkonů přepočtených podle veteránských tabulek čítal 1888 bodů a druhé místo v hodnocení Mistrovství ČR veteránek 35 - 59 let. Gratulujeme.

Výsledky