Jdi na obsah Jdi na menu
 


Iva Podjuklová veteránskou Mistryní republiky

26. 6. 2018

Parádní atletickou sezónu letos zažívá běžkyně z atletického oddílu SK Hranice Iva Podjuklová. Pod trenérským vedením Ondřeje Němce z nedalekých Prusinovic, ke kterému jezdí nakupovat sportovní obuv nejeden amatérský i profesionální sportovec, letos Iva Podjuklová výrazně výkonnostně poskočila.

Tréninková píle se projevila už od začátku sezóny na závodech Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Jedním z vrcholů sezóny pak byl maraton v rakouském Linci 14. dubna. Při svém druhém startu na maratonské trati zaběhla Iva Podjuklová skvělý čas 3:51:45 a ve své kategorii W40 skončila desátá. Výborně si Iva vedla také na Mezinárodním běžeckém desetiboji v německém Winterlingenu od 10. do 13. května, v osobním rekordu 5494 bodů obsadila ve své kategorii třetí místo.

Největší úspěch sezóny ale bezesporu zaznamenala v sobotu 23. června v Rumburku, kde se konalo Mistrovství ČR veteránů. Iva Podjuklová se rozhodla soustředit pouze na svou nejoblíbenější trať 1500 m a vyplatilo se. V plánu měla běžet tuto trať pod 5:30 min., nicméně počasí rychlým časům vůbec nenahrávalo (zhruba 11 stupňů, déšť a studený vítr). Iva přesto hned po startu odskočila svým soupeřkám a v sólozávodě si doběhla pro nový osobní rekord 5:36,69 min. Po závodě pak s napětím čekala, jestli jí po přepočtu dle věkových koeficientů bude náskok na soupeřky stačit. A stačil. Mohla tak slavit titul veteránské Mistryně republiky. Bonusem k tomu je také pozvánka na Mezistátní utkání veteránů, které proběhne na konci srpna v Chorvatsku.

ivca-mcr-veteranu.jpg