Jdi na obsah Jdi na menu
 


Iva Podjuklová úspěšná v bězích na silnici

7. 10. 2014

Podruhé se na trať legendárního závodu z Běchovic do Prahy vydala Iva Podjuklová. Deset kilometrů po silnici se běželo v neděli 28. září. Na start letošního 118. ročníku se vydalo přes 2200 závodníků.

Iva mohla být po závodě spokojená. Ve své kategorii doběhla na krásném 19. místě v čase 51:33min. Závodu se zúčastnil také další hranický vytrvalec Rostislav Kolář. Rosťa se přihlásil přímo do mistrovské kategorie mužů, součástí závodu bylo také Mistrovství ČR mužů, žen, juniorů a juniorek v běhu na 10km na silnici. V této těžké konkurenci obsadil 44. místo za čas 37:54min.

Hned následující víkend v sobotu 4. října vyběhla Iva na trať dalšího desetikilometrového závodu. Tentokrát to bylo ve Valašském Meziříčí, kde se konalo Mistrovství ČR veteránů v běhu na 10km na silnici. Iva měla skvělé vodiče, po celou trať s ní běželi její synové Vojta a Zdeňa. Kluci ji „dotáhli“ až k výbornému času 48:52min. Za tento čas si vysloužila „bednu“. V kategorii žen 40-44 let obsadila druhé místo. Pro hranický atletický oddíl to tak byla letošní první medaile z Mistrovství ČR. Ivě k úspěchu moc blahopřejeme.

 

Celkové výsledky z Běchovic

Výsledky mistrovských závodů v Běchovicích

Celkové výsledky z Valašského Meziříčí

Pár fotek z Valmezu