Jdi na obsah Jdi na menu
 


Iva Podjuklová reprezentovala ČR na Mezistátním utkání

27. 8. 2018

Svůj první reprezentační start má za sebou hranická atletka Iva Podjuklová. Ve svých 43 letech se nominovala na Mezistátní atletické utkání veteránů v chorvatském Čakovci, které proběhlo v sobotu 25. srpna.

Hranická vytrvalkyně před závody cítila skvělou formu, bohužel pár dnů před odjezdem si při své práci zdravotní sestry přivodila zranění prsního svalu, které ji limitovalo v dýchání při běhu. Ale během závodu se s tímto handicapem poprala statečně.

Soupeři českého výběru byly týmy z Rakouska, Maďarska, Slovinska, Švýcarska a Chorvatska. V celkovém hodnocení zvítězil výběr z Rakouska, Češi skončili druzí. Bohužel dojem ze závodů výrazně kazil stav místního stadionu, který byl daleko za kdejakým školním hřištěm někde na vesnici. Nejhorší byly díry v tartanu. Čeští atleti se tím snažili nenechat rozhodit.

Iva Podjuklová startovala na své oblíbené patnáctistovce. U veteránských závodů nerozhoduje to, kolikátí doběhnete do cíle, ale to, jaký čas vám pořadatelé vypočítají ze zaběhnutého času dle věkového koeficientu. Iva doběhla do cíle v novém osobním rekordu 5:34,42 min., což jí pořadatelé přepočítali na 5:07,94 min. a přispěla tak českému týmu šesti body za sedmé místo. Svůj osobní rekord z Mistrovství ČR v Rumburku si překonala o dvě vteřiny, nebýt zranění, mohl u jejího jména svítit čas ještě mnohem lepší. I tak gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v dalších závodech.