Jdi na obsah Jdi na menu
 


Iva Podjuklová reprezentovala ČR na Mezistátním utkání veteránů

12. 8. 2019

Již druhý start v reprezentačním dresu má za sebou hranická atletka Iva Podjuklová. Díky vítězství na Mistrovství ČR veteránů v běhu na 1500 m byla nominována na Mezistátní utkání veteránů, které se konalo v sobotu 20. července v maďarském Zalaegerszegu.

Iva Podjuklová má letos sezónu tak trochu jako na houpačce. Na jaře předváděla skvělé vytrvalecké výkony, které završila výborným maratonem za 3:36:10. Pak se však musela urychleně přeorientovat na kratší distance, jelikož ji čekal Mezinárodní běžecký desetiboj. Bohužel však přišlo zranění kolene a desetiboj musela oželet. Po odeznění bolesti se stihla připravit na Mistrovství ČR veteránů, kde přišel již zmíněný titul. Pauza v přípravě je však lehce znát na výsledných časech v oblíbené vzdálenosti na 1500 m. Osobní rekord má Podjuklová 5:34,42 z loňského "mezistátka".

V Maďarsku se jí nepovedlo k tomuto času přiblížit. Na prvním kilometru ještě vypadal mezičas dobře, pak se ovšem projevil tréninkový výpadek a nastolené tempo neudržela. Výsledný čas 5:51,40 (po přepočtu 5:20,66) znamenal desáté místo a tři body pro český tým. V konečném účtování Češi nakonec těsně podlehli Rakušanům a obsadili tak druhé místo.