Jdi na obsah Jdi na menu
 


Iva Podjuklová dvojnásobnou veteránskou Mistryní ČR

25. 6. 2019

 

Tak se jí to opět povedlo. Hranická atletka Iva Podjuklová v sobotu 15. června ve Svitavách, kde se konalo 53. Mistrovství ČR veteránů, obhájila titul veteránské Mistryně ČR v běhu na 1500 m. Následně triumfovala i se štafetou na 4 x 100 m.

Iva Podjuklová má opravdu široký záběr, od sprintů až po maraton. Po letošním dubnovém maratonu si dala na chvíli oddych a pomalu najela na rychlostní přípravu. Jedním z vrcholů sezóny měl být Mezinárodní běžecký desetiboj v Německu, ale bohužel ještě před ním přišlo zranění kolene a vynucená tréninková pauza. Mistrovství ČR veteránů a svou oblíbenou trať 1500 m už ale Podjuklová stihla.

V závodech veteránů nerozhoduje to, kolikátí doběhnete do cíle, ale jaký čas vám pořadatelé vypočítají dle věkového koeficientu. Podjuklová měla v první třetině závodu skvělou vodičku Severovou z Prahy, ta ale po 500 m závod vzdala. Zbytek závodu tedy Podjuklová absolvovala sólo. Do cíle doběhla v čase 5:39,29 min., po přepočtu z toho bylo 5:09,61 min, což jí na ostatní soupeřky stačilo a obhajoba titulu tak byla na světě. Na závěr programu se ještě společně s dalšími třemi dámami (Ernestovou, Lukášovou a Bočkayovou) postavila na start štafety na 4 x 100 m. A byl z toho další titul v čase 57,02 s.

Výsledky

ivca-mcr-veteranu.jpg

Další radost si Podjuklová udělala hned následující týden. Ve čtvrtek 20. června totiž měla tu čest startovat v Ostravě na Zlaté tretře v historicky prvním závodě na 100 m veteránek. Veteráni startují na "Tretře" již pěknou řádku let, tak se organizátoři rozhodli dát letos prostor i ženám nad 35 let. Iva Podjuklová doběhla v závodě osmá v čase 15,20 s (po přepočtu 14,09 s), ale hlavně si užila atmosféru světového mítinku.

Výsledky

ivca-zlata-tretra.jpg