Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí žáci obstáli na Mistrovství Moravy

22. 6. 2010

Letošní Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva zorganizoval atletický klub Olomouc. V neděli 20. 6. se na místním stadioně sešla opravdu početná konkurence a minivýprava z Hranic si zde rozhodně neudělala ostudu. Celkem pět individuálních startů tří závodníků znamenalo 5 osobních rekordů. Na medaile to ale tentokrát nestačilo. 

V chladném, větrném počasí s občasnými přeháňkami měl k medaili nejblíže Zdeněk Podjukl. V běhu na 1500 m mu až v závěrečném finiši unikl bronz a časem 5:03,68min.  obsadil čtvrté místo. 

Pátý skončil při své mistrovské premiéře v hodu oštěpem (34,90 m) Matyáš Řihák. Podaří-li se mu lépe zvládnout techniku, může tento závodník pomýšlet na výkony o 10 m delší. Martina Kopecká si vyzkoušela všechny sprinterské disciplíny. Z rozběhu na 60 m postoupila do finále sedmým časem a toto pořadí se jí podařilo ještě vylepšit na konečnou šestou příčku za 8,38 s. Nejdelší žákovský sprint – 300 m, běžela poprvé. Dosažený výkon (46,14 s) a celkové desáté místo tomu odpovídá. Závěrečných 150 m, kde časem 20,18s zvítězila ve druhém rozběhu a celkově obsadila sedmé místo, tak potvrdila její současnou pozici mezi moravskými sprinterkami.

 

 

Celkové výsledky najdete zde