Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti postoupili do baráže ze třetího místa

5. 9. 2017

Poslední srpnovou sobotu, tedy 26.8., se sešly severomoravské druholigové týmy v Ostravě na nádherném vítkovickém stadioně při čtvrtém (posledním) kole II. ligy mužů a žen. Počasí bylo proměnlivé. Ráno chladno s deštíkem a bouřkou, později až horko. Mnoho závodníků si poprvé vyzkoušelo, jak se závodí na stadioně zvyklém na velkou atletiku.

Hranických mužů se tentokrát sešlo deset, všichni dělali, co se dalo a nakonec to vyšlo na druhou pozici v kole. Soupeři taky nepřijeli – tedy až na lídra z Vítkovic a tentokrát i Olomouc – v příliš početných sestavách. V konečném účtování po čtyřech kolech tedy suverénně zvítězily Vítkovice. Šumperk, Hranice a Šternberk mají stejně hlavních bodů a o pořadí rozhodoval až počet bodů pomocných. Hranice tedy postupují stejně jak zbylé uvedené týmy do baráže ze třetího místa, kde se v sobotu 9.9. v Hodoníně utkají ještě s dalšími čtyřmi druholigovými týmy z jižní skupiny a posledním prvoligovým týmem. Baráž se do soutěže opět vrací po pár letech, kdy o postupu do I. ligy rozhodovalo prvenství ve druhé lize. Ambice na postup do první ligy letos Hranice nemají, nicméně by rádi sezónu zakončili nějakým pěkným výsledkem.

Nejúspěšnější závodník v hranickém dresu byl nestárnoucí a zodpovědný Pavel Kukla. Opanoval kladivo a disk a přidal čtvrté místo v kouli, nasbíral 29 bodů a vyšvihl se tak do čela bodovací tabulky. Adam Orava vybojoval na krátkých překážkách stříbro, které doplnil pátým místem ve výšce a devátým v dálce. Vojta Vávra doběhl na čtyřstovce druhý, na dvoustovce na něho zbyly „brambory“. Ladislav Koutný si po dvouměsíční přestávce od atletiky „odpočinul“ a na krátkých překážkách to ani nebylo moc znát. Skončil hned za Adamem Oravou na třetí pozici. Tréninkové manko se ale projevilo na dlouhých překážkách (devátý) a na stovce (desátý). Zbyňkovi Čechovi se vydařil trojskok, kde skončil pátý. S výškou spokojen nebyl, nicméně za sedmé místo jsou taky body.

Zbyněk Šebesta tentokrát bojoval se zraněným ramenem, ale i tak jeho kladivo dolétlo na stříbrnou pozici. Ve Vítkovicích bodovali ještě David Rotrekl – šestý na krátkých překážkách, na Vladislava Kaspara zbylo sedmé místo v tyči. Na závěr pořadu doběhla štafeta na 4x400m ve složení Orava, Rotrekl, Koutný a Vávra na šesté pozici. Poděkovat je třeba chodcům Petru Havránkovi a Tomáši Kalinovi. V předsunutém závodě na 10 km v Přerově přispěli k celkové bilanci družstva 20 body za první a druhé místo. Všem závodníkům, tvořícím družstvo a vnímajícím družstvo jako tým bez ohledu na vlastní výkonnost vedoucí družstva Vladislav Kaspar moc děkuje.

Hranických žen se na posledním kole sešlo osm. Chyběla hlavně vrhačka Vanessa Godárová, která ale i přes absenci na posledním kole ovládla bodovací tabulku. V Ostravě tak na konto družstva nejvíce body přispěla Adéla Zdražilová. Nejprve při své premiéře na stovce překážek doběhla šestá. Následně nastoupila na 400m překážek, běžela si pro vítězství a výrazný osobní rekord, bohužel však po pádu na poslední překážce si doběhla alespoň pro stříbro. Stejné umístění vybojovala ve skoku o tyči Michaela Kasparová a Adéla Dostálová na osmistovce. Pro pátá místa si doběhly Veronika Svobodová (800m) a Tereza Indruchová (1500m). Iva Podjuklová (1500m) a Tereza Zápotocká (400m) skončily osmé. Prvenství si připsala děvčata ve štafetě na 4x400m ve složení Dostálová, Kočnarová, Svobodová a Zdražilová.

V posledním kole skončily hranické ženy šesté a stejného umístění dosáhly i v součtu všech čtyř kol. Do baráže tedy nepostupují. Je však třeba říci, že letos tvořily základ družstva hlavně mladé závodnice, které se v lize teprve rozkoukávají. I tak se do týmu zapojily na výbornou a do budoucna jsou jistě velkým příslibem.

Výsledky

Fotky