Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti porovnávali síly s moravskou konkurencí v krosu, Dostálová druhá

9. 11. 2021

Jarní a podzimní termíny bývaly vždy v atletickém kalendáři věnovány běhům mimo dráhu, neboli také krosům, či ještě jinak přespolákům. V loňské sezóně a letos na jaře díky coronavirovým opatřením tyto závody prakticky vymizely z atletické termínovky. O to jsou závodníci radši, že letošní podzim je jiný a závody ve volné přírodě, na čerstvém vzduchu mohou zatím probíhat.

V sobotu 6. listopadu se konalo v krásném prostředí přehrady Olešná u Frýdku-Místku Mistrovství Moravy a Slezska v krosu. Krásné slunečné počasí, výhled na Lysou horu a skvělá organizace závodů přilákala celkem 557 závodníků, 14 z nich oblékalo hranický dres. Nejlepšího umístění dosáhla Adéla Dostálová, která v kategorii juniorek na tříkilometrové trati vybojovala stříbrnou medaili. Ve stejné kategorii doběhla Veronika Svobodová pátá a Kristýna Podjuklová šestá. Talentovaná mladší žákyně Sabina Tvrdoňová doběhla po heroickém výkonu ve druhém kilometrovém okruhu těsně pod stupni vítězů čtvrtá, až se naučí závody rozebíhat rychleji, budou z toho famózní výkony.

V kategorii juniorů doběhl Petr Oblouk osmý. Mezi ženami se představily Klára Úlehlová a Iva Podjuklová a bylo z toho 13. resp. 15. místo. Starší žák Kryštof Navrátil finišoval jako dvacátý. O jedno místečko hůře doběhla Eliška Mlčáková v kategorii minipřípravek dívek. Miroslav Maštera skončil v kategorii přípravka hoši 28., mladší žák Adam Pospíšil doběhl 29. Ve velké konkurenci starších žákyň obsadila Leona Stržínková 37. a Tereza Sommerová 38. místo. Filip Mlčák doběhl v nejmladší pořádané kategorii (roč. 2014 a mladší) na 40. místě.

Výsledky