Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti po prvním kole ligy třetí, ženy sedmé

24. 5. 2022

V sobotu 14. května 2022 se v Šumperku konalo první kolo atletické II. ligy mužů a žen skupiny D, do které spadají i oba hranické týmy. Mužům se v prvním kole dařilo, ženy si jistě představovaly lepší pozici. Šumperk závodníky přivítal krásným, skoro letním počasím. V průběhu dne se dostavil vítr ženoucí na hlavní rovince závodníky do cíle, takže leckteré sprinterské časy byly opravdu kvalitní.

Hraničtí muži do závodů vstupovali díky chodcům s luxusním náskokem 20 bodů, Rostislav Kolář 10 km chůze vyhrál, Petr Havránek skončil v rámci skupiny D druhý. Dařilo se ale i dalším. Do oddílu SK Hranice se po letech k radosti domácích vrátil skvělý vrhač Matyáš Řihák a dokázal, že v disku je stále jednička, oštěp mu dolétl na druhou pozici a oprášil nakonec i kouli, kde skončil třetí. Vojtěch Podjukl měl den čtvrtých míst, začal osmistovkou, následovaly krátké a nakonec dlouhé překážky. Adam Orava je stále dobrý skokan - výška třetí, dálka pátý, trojskok šestý. Ladislav Koutný skončil na krátkých překážkách druhý, na dlouhých šestý.

Stabilní opora Zbyněk Šebesta dohodil kladivo na pátou pozici. Body bral Michal Kaspar za dělené páté místo v tyči. Podobně se dařilo ve výšce Zbyňku Čechovi – tady to bylo dělené místo šesté. Škoda tří křížků v trojskoku. Odvážlivec týmu byl tentokrát Tomáš Vašíček, který si vyzkoušel premiéru na 400 m překážek, bylo z toho sedmé místo.

Zcela naprázdno vyšli tentokrát sprinteři. Konkurence je letos zásluhou především borců z Vítkovic velká. Hranický bodový zisk stačil na celkové třetí místo v kole za vítěznými Vítkovicemi a druhým Šternberkem. Na pořadí neměl vliv ani výpadek obou sprinterských štafet, což se snad ještě nestalo.

Ženám se dařilo tak napůl. Individuálně mohly být některé hranické opory spokojené. Jako družstvo však byly zvyklé na vyšší než sedmé místo. Hranický ženský tým je však teď postavený na pár stabilních oporách, z nichž ovšem některé v prvním kole ze zdravotních či jiných důvodů nešly maximální možný počet disciplín, a na dravém mládí, které na výkony stačící na bodovaná umístění, teprve čeká. Dvanáctka závodnic však bojovala jako lvice.

Nejvíce bodující hranickou závodnicí prvního kola se po zásluze stala dorostenka Kateřina Kasparová, která ovládla oštěp a třetí místo brala v dálce, oboje v osobních rekordech. Svou disciplínu 400 m překážek vyhrála Adéla Zdražilová a potvrdila tak svou dominanci v této disciplíně ve skupině D II. ligy (od roku 2019 neporažena). Tato disciplína je vůbec pro hranické ženy velmi silná. Klára Úlehlová zde doběhla třetí (navíc devátá na hladké čtyřstovce), Veronika Svobodová čtvrtá. Se třetím místem z oštěpu a čtvrtým z disku odjížděla Barbora Odstrčilová. Sedmé místo v běhu na 5000 m obsadila Iva Podjuklová. Kristýna Podjuklová byla na osmistovce osmá. Štafeta na 4 x 100 m ve složení Kateřina Kasparová, Klára Úlehlová, Veronika Svobodová a Marie Kročová pak obsadila šesté místo.

Výsledky

Fotky