Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti byli vidět na Mistrovství Moravy v krosu

23. 10. 2019

V sobotu 19. října se v areálu golfového resortu v Ostravici konal třetí ročník Ostravického krosu. Jeho součástí bylo také Mistrovství Moravy a Slezska v krosu pro kategorie od mladšího žactva až po dospělé. Z hranického atletického oddílu vyjela do Ostravice čtrnáctičlenná skupina mladých i starších závodníků.

Členitá travnatá trať řádně prověřila připravenost závodníků. V hlavním závodě měl hranický oddíl trojí zastoupení. Ženy a juniorky běžely 6 kilometrů, muži 7,5 km. Mezi ženami v rámci Mistrovství Moravy a Slezska vybojovala Klára Úlehlová bronzovou medaili. Juniorka Adéla Zdražilová doběhla čtvrtá, mezi muži finišoval Martin Prusek jako devátý. Kategorie dorostu a staršího žactva běžely 2 kilometry. Mezi dorostenkami doběhla Adéla Dostálová čtvrtá, Veronika Svobodová osmá a Kristýna Podjuklová desátá. Dorostenec Radim Spilka doběhl čtrnáctý. Starší žák Ondřej Glet si doběhl pro dvanácté místo, starší žákyně Zuzana Slobodová byla v cíli třináctá. Kilometrový okruh čekal na mladší žáky, David Karola doběhl devátý a Kryštof Navrátil dvanáctý.

Mladší kategorie přípravek již nesoutěžily v rámci Mistrovství Moravy. Marek Grammer (přípravka 2008-09) si doběhl pro dvacáté místo, Marie Frankovičová (přípravka 2010-11) byla 22. a v nejmladší kategorii benjamínků (2012 a mladší) finišoval Filip Blaške třináctý.

Výsledky

Fotografie