Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti brali medaile v Prusinovicích

26. 2. 2017

Již 24. ročník oblíbeného závodu Rohálovská desítka v Prusinovicích se konal 25. února. Závod stále získává na oblibě. Letos trať hlavního závodu na 10km dokončilo 537 vytrvalců, v mládežnických kategoriích se představilo 247 dětí.

Počasí atletům přálo tak napůl, většinu dne svítilo slunce, ovšem hlavně běžcům v hlavním závodě znepříjemňoval život studený vítr. Ten hodně ovlivnil i výsledné časy. Ikdyž se sešla poměrně slušná konkurence, ukrajinský vítěz Alexander Matvitchjuk dosáhl spíše slabšího času 31:16. Závod žen opanovala už podvanácté Petra Kamínková za 36:57. Z hranických atletů dosáhl nejlepšího umístění junior Vojtěch Podjukl. Vojta byl pozván jako obhájce loňského vítězství v této kategorii. Letos se mu až tak nedařilo, přece jenom halová sezóna, ve které před týdnem získal stříbro na Mistrovství ČR na trojce, byla poměrně náročná a Vojta už měl nastavený tak trochu klidový režim. V Prusinovicích doběhl celkově 26. za 36:11, ve své kategorii bral bronz.

Další z hranických vytrvalců Václav Žabíček dokončil závod za 41:49, v kategorii M50-59 obsadil deváté místo. Mezi ženami Z35-44 se prosadila na dvanácté místo Iva Podjuklová (čas 51:02). Tréninkově závod pojali Zdeněk Podjukl a Adéla Zdražilová, kteří dokončili desítku za 53:49, Adéla obsadila čtvrté místo v kategorii juniorek.

Ani v mládežnických kategoriích se hranické dresy neztratily. Nejvíc se dařilo Leo Novákovi, který zvítězil v kategorii hochů ročník narození 2010-11. Mezi staršími žákyněmi doběhla Adéla Dostálová druhá a Kristýna Podjuklová čtvrtá. Starší žáci Petr Oblouk a Radim Spilka skončili pátý, resp. šestý. V kategorii mladších žáků dokončil závod Ondřej Glet šestý, Ladislav Procházka osmý. Další hraničtí závodníci skončili ve svých kategoriích takto: David Karola (11.), Tereza Jurázková (13.), Tereza Hamplová (14.), Marie Kročová (15.), Pavel Novák (15.), Kateřina Hamplová (16.), Vojtěch Nevyjel (16.), Jakub Plesník (18.), Sofie Šváčková (20.), Lea Stržínková (21.), Tereza Plesníková (21.), Denisa Kulhánková (22.). Tento závod byl pro mládežnické kategorie zároveň prvním závodem letošního ročníku Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, do kterého budou sbírat body po celou sezónu, letošní ročník čítá celkem deset závodů.

Celkové výsledky na stránkách závodu

Fotografie