Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hraničtí atleti bojovali na pardubické cross country

21. 10. 2009

Za chladného a deštivého počasí proběhla týden po Velké pardubické také běžecká Pardubická cross country. Zároveň s tímto hlavním závodem na dostihovém závodišti vyvrcholilo také celorepublikové finále Běžeckého poháru dětí a mládeže. Tento náročný závod bývá tradičně obsazen lépe než mistrovství republiky na dráze a to co se týče jak kvality závodníků, tak počtu startujících v jednotlivých kategoriích. Výsledky jednotlivých závodníků se započítávají do hlavní soutěže krajských výprav. Za Olomoucký kraj se zúčastnila také trojce mladých běžců z atletického oddílu SK Hranice.

Nejlépe z hranických si vedl Václav Žabíček ml., který v závodě dorostenců na 3 400m doběhl na 21. místě. O příčku hůře svůj závod dokončila Kateřina Pokorná mezi staršími žákyněmi na trati 2 300m dlouhé. Mladší žák Kryštof Kučera při svém prvním startu na takto velké akci doběhl v závodě na 1 800m na padesátém místě. V celkovém hodnocení obsadilo družstvo Olomouckého kraje krásné sedmé místo, zatím nejlepší v historii tohoto závodu. Všem atletům patří velká gratulace a poklona. V náročných, téměř zimních, podmínkách úspěšně absolvovali vodní i suché příkopy, seskoky, klády, proutěné překážky i hlubokou oranici.

Hlavního závodu na 10km se zúčastnil také Václav Žabíček st. a vedl si výborně. V celkovém pořadí doběhl na krásném sedmém místě. V hodnocení mužů nad 40 let vybojoval dokonce stříbrnou medaili. I jemu patří velká gratulace.

 

Fotografie najdete zde

Celkové výsledky najdete zde