Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranické veteránky medailové na Mistrovství ČR

8. 3. 2023

Tři medaile dovezly hranické veteránky z Mistrovství ČR veteránů v hale, které proběhlo v sobotu 4. března v Jablonci nad Nisou. Ač tomu velká vzdálenost místa konání příliš nenahrávala, do Jablonce se vydal zatím největší počet hranických veteránů a veteránek. Na startu se jich v hranickém dresu představilo pět a to ještě jeden zůstal vinou nemoci doma.

Dva starty, dvě stříbra. Taková je bilance Kláry Úlehlové. Ta sice po zranění kotníku není v takové formě jako v loňské sezóně, ale na medaile to stačilo. Nejdříve se postavila na start šedesátky překážek, kde zaběhla čas 10,02 s. Po přepočtu dle věkových koeficientů to bylo 9,31 s a to stačilo na stříbro. Druhou medaili vybojovala na čtyřstovce, kde sice proběhla cílem jako první za 63,42 s (po přepočtu 59,88 s), ale soupeřka, která doběhla za ní, měla lepší čas po přepočtu a to na Mistrovství ČR rozhoduje. Třetí medaili, tentokrát z bronzového kovu si pověsila na krk Michaela Hynčicová z šedesátky překážek. V cíli měla ohromnou radost z pokořené desetivteřinové hranice, ke které se posledních pár závodů blížila. Hynčicová je v nejmladší veteránské kategorii, má tudíž překážky zatím stejných parametrů jako ženy, o to je čas 9,98 s cennější. Hynčicová se postavila ještě na start šedesátky hladké, tu proběhla za 8,83 s a vysloužila si za to čtvrté místo.

Čtvrtá skončila také Iva Podjuklová, která startovala na své oblíbené patnáctistovce. V letošní opravdu silné konkurenci jí čas 6:25,39 min. (po přepočtu 5:40,92 min.) stačil na čtvrté místo. Nováček mezi veterány Roman Hynčica startoval pouze na šedesátce. Doběhl v pěkném čase 8,17 s, přepočet 7,75 s mu přisoudil osmé místo. Na šedesátce se představil i Petr Horák, který trať proběhl za 9,35 s (po přepočtu 8,64 s) a skončil dvacátý. Vyzkoušel si i dvoustovku, kde doběhl za 31,07 s (po přepočtu 27,42 s), zde obsadil třinácté místo.

Výsledky 

Fotky