Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranické dresy na Velké i Malé ceně Olomouce

10. 5. 2022

Státní svátek 8. května je tradiční termín pro atletický mítink Velká cena Olomouce. V posledních letech se k němu přidává i dopolední Malá cena Olomouce pro mladší a starší žactvo. Dopoledne se představilo osm mladých hranických atletek, odpoledne na Velké ceně pak tři hraničtí atleti dospělých kategorií.

Malá cena Olomouce byla zároveň jako jeden ze tří nominačních závodů pro mladší a starší žactvo na Olympiádu dětí a mládeže, která proběhne na konci června právě v Olomouci. Nominaci se velmi přiblížila mladší žákyně Sabina Tvrdoňová, která naprosto přesvědčivě zvítězila v závodě na 800 m. Časem 2:28,00 min. si ještě o pár setin vylepšila svůj výborný osobní rekord a momentálně je s tímto časem na čtvrtém místě průběžných celorepublikových tabulek. Skvělý výkon předvedla také Ludmila Krčmářová, která na třístovce starších žaček doběhla ve výborném osobáku 44,71 s a obsadila sedmé místo (čtvrté z Olomouckého kraje). Romana Odstrčilová si na stejné trati doběhla pro "letošňák" 46,59 s a skončila devátá.

PB za osobní rekord 2:36,26 min. svítí i u výkonu starší žákyně Terezy Haitlové na osmistovce, kde v součtu obou běhu skončila osmá. V kouli startovala starší žákyně Andrea Šímová a bylo z toho sedmé místo za výkon 8,03 m. Na stovce překážek starších žaček se představily Leona Stržínková a Tereza Sommerová. Seřadily se na deváté (Stržínková) a desáté (Sommerová) místo za výkony 18,58 s a 19,43 s. Hladkou šedesátku běžela Tereza Kubátová a u jejího jména svítí PB za čas 9,67 s.

Na odpolední Velké ceně se z hranických závodníků představil jako první Luboš Kopřiva, který běžel stovku. Rozběh v silném protivětru -2,4 m/s zvládl za 11,86 s. Ve finále B, kam se tímto časem probojoval, byl již vítr příznivější a byl z toho čas 11,54 s. Klára Úlehlová startovala na čtyřstovce. Při svém letošním prvním startu na své hlavní trati zaznamenala velmi slušný čas 61,63 s a skončila čtvrtá. Adéla Zdražilová opět po delší době vyzkoušela osmistovku a byl z toho rovnou osobní rekord 2:18,21 min., doběhla šestá.

Výsledky