Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranické dorostenky ve služkách Kopřivnice a Šternberku

10. 5. 2022

V sobotu 7. května se ve Vyškově konalo 1. kolo Mistrovství Moravy a Slezska družstev dorostu a juniorů. Tři hranické dorostenky atletický oddíl propůjčil na hostování do jiných klubů. Vrhačka Barbora Odstrčilová startuje letos za ambiciózní družstvo dorostenek Kopřivnice. Kateřina Kasparová a Marie Kročová letos závodí ve službách AK Šternberk.

Barboře Odstrčilové se ve Vyškově poměrně dařilo. Hned ve své úvodní disciplíně, v hodu oštěpem si překonala osobní rekord. Za výkon 37,25 m brala čtvrté místo. V disku výkonem 29,19 m zaostala za svým osobákem pár decimetrů a skončila pátá. Stejné umístění brala i ve vrhu koulí za výkon 10,94 m. Celkově přispěla družstvu Kopřivnice 19 body. Kopřivnice přejela ostatní družstva rozdílem třídy a suverénně v prvním kole zvítězila.

Kateřina Kasparová startovala rovněž v oštěpu a kouli, navíc si k tomu přibrala třístovku překážek. V oštěpu skončila hned za Odstrčilovou pátá za výkon 36,72 m. V kouli brala bod za desáté místo (8,99 m). Na překážkách zaběhla výkon 49,98 s a skončila dvanáctá. Marie Kročová běžela stovku a dvoustovku. Na stovce po velmi pomalé startovní reakci v protivětru zaznamenala výkon 14,35 s, dvoustovku opět v protivětru zvládla za 29,50 s. Na bodované umístění se jí nepodařilo dosáhnout. Celkově skončily šternberské dorostenky deváté.

Výsledky