Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranické dorostenky jedenácté na Moravě

17. 9. 2023

Třetí a zároveň poslední kolo Mistrovství Moravy a Slezska družstev dorostu a juniorů proběhlo v sobotu 9. září v Břeclavi. Atletický oddíl SK Hranice po delší době postavil družstvo dorostenek. Děvčat v hranickém dresu sice nebylo tolik, aby mohly konkurovat početnějším oddílům (dohromady za všechna kola se jich představilo osm), ale v celomoravské konkurenci se neztratily a porazily i družstva z větších měst.

Tahounem týmu byla vícebojařka Kateřina Kasparová, která se postarala o více než polovinu všech bodů. V Břeclavi obsadila čtvrté místo na stovce překážek a šesté na hladké stovce v novém osobním rekordu. Jako vždy si výborně vedla také starší žákyně ve službách dorostenek Sabina Tvrdoňová, která doběhla druhá na patnáctistovce. Statečný a srdnatý výkon předvedla Tereza Sommerová, která se poprvé postavila na start závodu na 2000 m překážek. Po počátečních obavách především z vodního příkopu se s tím poprala skvěle a doběhla sedmá.

Nový osobní rekord ze stovky překážek si odvezla Leona Stržínková, třístovku překážek bohužel nedokončila. Dalším třem závodnicím (Romana Odstrčilová, Marie Kročová a Andrea Šímová) se na body ani osobní rekordy dosáhnout nepodařilo a ve svých disciplínách předvedly průměrné výkony.

Celkově třetím kole obsadily hranické dorostenky desáté místo. V hodnocení po třech kolech jim patří jedenáctá pozice na Moravě a ve Slezsku, což při tom nízkém počtu závodnic není vůbec špatné umístění. Blahopřejeme.

V Břeclavi se představila také hranická vrhačka Barbora Odstrčilová, která hostuje za ambiciózní družstvo juniorek AK EZ Kopřivnice. Na třetím kole obsadila páté místo v disku a dvě šestá místa v kouli a oštěpu. Kopřivnické juniorky obsadily třetí místo a postoupily na Mistrovství ČR družstev juniorů a juniorek, které proběhne 23. září v Plzni. Budeme držet palce.

Výsledky

Fotky