Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranické atletky závodily na Mistrovství ČR v krosu

3. 12. 2019

Republikový šampionát v krosu juniorů, juniorek, mužů a žen se letos konal v sobotu 23. listopadu v Dříteči u Pardubic. Příjemný areál golfového hřiště nabídl travnatou rovinatou trať s menšími terénními vlnkami. Hranický oddíl měl zastoupení v kategorii žen a juniorek. Počasí ten den by bylo pro atletiku relativně příznivé, nebýt silného studeného větru, který znepříjemňoval závodníkům život na trati

Součástí podzimního krosového šampionátu však bývá také závod krajských štafet dorostu, mladšího a staršího žactva, tyto kategorie mají svůj individuální republikový šampionát na jaře. Ve štafetě dorostu v dresu Olomouckého kraje se objevila také hranická atletka Adéla Dostálová. Štafety mají vždy čtyři členy, dva kluky a dvě dívky, každý běží jeden kilometrový okruh. Olomoucký dorostenecký kvartet si vedl skvěle, když si doběhl pro bronzové medaile. Ostatně i další dvě štafety olomouckého kraje skončily na bedně - starší žáci doběhli druzí, mladší třetí. Štafety ovládl Moravskoslezský kraj, který zvítězil ve všech třech kategoriích.

Trojnásobné zastoupení měla hranická atletika v závodě žen na 8 km. Čtyři dvoukilometrové okruhy zvládla nejlépe Zuzana Kročová, která finišovala jako dvacátá za 34:19. Iva Podjuklová doběhla na 23. místě za 36:11. Klára Úlehlová závod nedokončila. Svůj poslední závod v kategorii juniorek absolvovala Adéla Zdražilová. Od ledna už bude patřit do kategorie žen, takže ač je spíše sprinterka, vydala se (jako rozloučení s kategorií) na čtyřkilometrový krosový závod. Doběhla na 32. místě za 16:53.