Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranické atletky zahájily halovou sezónu v Ostravě a Opavě

10. 1. 2022

Tak jsme se konečně dočkali, říká si velká spousta atletů, kteří se těšili na halovou sezónu. V loňském roce proběhla halová sezóna pouze pro vybranou rozšířenou reprezentaci. Ti, kdo nedosahovali reprezentační úrovně, se tak museli loni obejít bez závodů v hale. Letos sice za přísných protikoronavirových opatření po prokázání bezinfekčnosti, ale závodit už mohou téměř všichni. Hranické atletky (atleti se zatím na start nepostavili) toho využily a vyrazily na závody do Ostravy a Opavy.

V sobotu 8. ledna se v krásné ostravské hale konaly Zahajovací závody mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek, kde se představila šestice závodnic v hranickém dresu. Do předloňské formy se opět dostává Adéla Zdražilová, která třístovku prolétla za 41,25 s, což je halový osobní rekord (venku má běženo jenom o půl vteřiny rychleji). Poloviční trať pak zvládla pár setinek za osobákem za 19,09 s. Juniorka Adéla Dostálová testovala svou formu na šestistovce a test dopadl dobře, čas 1:37,99 min. je nový osobní rekord na této netradiční trati. Třístovku pak zvládla 43,60 s. Stejné disciplíny si vystřihla i Kristýna Podjuklová, která zaběhla šestistovku za 1:49,61 min. a třístovku za 47,60 s. Veronika Svobodová zvládla třístovku v novém osobním rekordu 45,18 s. Vyzkoušela si také výšku, kde zapsala výkon 145 cm a netradičně i kouli, kde poprvé čtyřkilovým náčiním vrhla do vzdálenosti 6,86 m.

Dorostenka Barbora Odstrčilová startovala také v kouli, tříkilovou kouli vrhla na značku 11,59 m, což není moc daleko od osobního rekordu. Klára Úlehlová se tak těšila na svůj první halový start po dvou letech, že se na šedesátce překážek neudržela v blocích a vyběhla předčasně, takže u jejího jména ve výsledcích svítí DQ. Chuť si pak spravila na šestistovce, kterou zvládla za 1:46,97 min. a na stopadesátce, kterou zvládla v "poporodním osobáku" 20,44 s.

Výsledky

V neděli 9. ledna pak vyjela dvojce hranických starších žákyň do Opavy, kde se v jejich tréninkové hale konal Župní přebor. Tereza Sommerová a Leona Stržínková běžely obě 60 m překážek a 60 m hladkých. Pro obě to byl spíš měřený trénink. Tereza zvládla překážkovou šedesátku za 11,72 s a hladkou za 9,90 s. Leona přeběhla překážky za 11,96 s a hladkou šedesátku zvládla za 9,03 s.

Výsledky