Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranické atletky pomohly družstvu Šternberka ke čtvrtému místu na Moravě

24. 9. 2019

Mladé hranické atletky Adéla Zdražilová, Adéla Dostálová, Kristýna Podjuklová a Veronika Svobodová v letošní sezóně hostovaly za družstvo juniorek AK Šternberk. V nabité patnáctičlenné soutěži obsadila šternberská děvčata celkové čtvrté místo a skončila tak nejen těsně pod moravskoslezskými stupni vítězů, ale i těsně pod postupovými umístěními na Mistrovství ČR družstev juniorek. Tam postoupily týmy Olympu Brno, Vítkovic a Opavy.

V posledním (třetím) kole družstev v sobotu 14. září v Břeclavi se hranické atletky činily, celkově nasbíraly více než polovinu šternberských bodů. Výborně se dařilo Adéle Zdražilové, která ovládla čtyřstovku hladkou i s překážkami. Ostatní tři hranické atletky jsou věkem teprve dorostenky (mohou však závodit za družstvo juniorek) a musely se tak v soutěži popasovat se starší kategorií. Adéla Dostálová se stala celkově nejvíce bodující šternberskou závodnicí za všechna tři kola. V Břeclavi doběhla třetí na osmistovce a pátá na poloviční trati. Kristýna Podjuklová obsadila čtvrté místo v běhu na 3000 m. Veronika Svobodová zažila úspěšnou premiéru na trati 400 m překážek, kde finišovala šestá. Sedmá pak doběhla na osmistovce.

Hranické atletky zároveň tvořily základ obou štafet. Zdražilová, Podjuklová a Svobodová pomohly ke druhému místu na krátké štafetě. Zdražilová a Dostálová se pak spolu s dalšími dvěma šternberskými závodnicemi radovaly z vítězství v dlouhé štafetě.

Výsledky