Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranické atletky dovezly tři medaile z Mistrovství Moravy

31. 5. 2022

Tři cenné kovy dovezly atletky z oddílu SK Hranice, z.s. z Mistrovství Moravy a Slezska. V sobotu 21. května se konal moravský šampionát kategorie dorostu ve Znojmě, o den později se sjeli junioři a dospělí do Ostravy.

Do Znojma na Mistrovství Moravy a Slezska dorostu v sobotu 21. května vyrazily dvě hranické atletky. Vrhačka Barbora Odstrčilová si naordinovala tři disciplíny. Závody pro ni ovšem nezačaly zrovna slavně, když se v úvodní disciplíně, vrhu koulí, nesrovnala s technikou a zapsala tři křížky a skončila tak bez měřeného výkonu. Chuť si spravila hned v následující disciplíně, v hodu diskem, kde předvedla svůj standart 29,19 m a vysloužila si za něj bronzovou medaili. Rovněž následný hod oštěpem byl pro ni úspěšný, sice zde necinkla medaile, ale osobní rekord 37,54 m a čtvrté místo jsou také skvělým výkonem.

K hodu oštěpem se přihlásila také naše druhá dorostenka Kateřina Kasparová. Výkonem 33,39 m zaostala za svým osobním rekordem poměrně výrazně a ze Znojma si odvážela páté místo. Šestá pak skončila ve skoku dalekém, kde jí k tomu stačil výkon 502 cm, který je rovněž od osobního rekordu poměrně vzdálen. Holt, každý den není posvícení.

Výsledky

V neděli 22. května se pak konalo Mistrovství Moravy a Slezska juniorů a dospělých v Ostravě na krásném vítkovickém stadioně, kam se vydali čtyři hraničtí atleti. Pro hranický oddíl to cinkalo na překážkách. Mezi ženami na stovce překážek se představila Michaela Hynčicová. V letošním nejlepším čase 16,96 s si doběhla pro stříbrnou medaili. Juniorka Veronika Svobodová startovala na čtyřstovce překážek a bylo z toho rovněž stříbro v nejlepším letošním čase 68,13 s. Ladislav Koutný si mezi muži vystřihl stodesítku překážek a byl z toho čas 16,30 s a páté místo. Juniorka Kristýna Podjuklová si na osmistovce doběhla pro šesté místo za čas 2:34,22 min.

Výsledky