Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranické atletky bodovaly v dresu AK Olomouc

14. 9. 2021

Druhé a díky posunutému začátku sezóny zároveň poslední kolo Moravskoslezské soutěže družstev dorostu a juniorů se konalo v sobotu 11. září v Břeclavi. Počasí atletice v posledních dnech přeje a nejinak tomu bylo i na jihu Moravy. Hranický atletický oddíl nedisponuje tak velkým počtem atletů a atletek v kategorii dorostu a juniorů, tudíž půjčuje svoje závodníky a závodnice na hostování do větších klubů. V letošním roce startovaly hranické atletky za družstva AK Olomouc.

Olomoucké juniorky měly letos velké ambice, bohužel na prvním kole se potýkaly s velkou marodkou, ztráta už se nedala na druhém kole dohnat a nepodařilo se jim tak postoupit do vytouženého republikového finále. Nicméně hranické atletky jim byly velkou oporou a pomohly alespoň k pátému místu. Adéla Dostálová posbírala 17 bodů, když doběhla druhá na patnáctistovce (v novém osobním rekordu 4:52,50 min.) a třetí na čtyřstovce. Velmi pěkně zabojovala také Veronika Svobodová, když na čtyřstovce s překážkami doběhla třetí, necelou vteřinu za osobním rekordem. Ve výšce skončila těsně bez bodu jedenáctá. Kristýna Podjuklová, ač nachlazená, statečně doběhla pro tři body za osmé místo na trojce.

Olomoucké družstvo dorostenek nebylo letos rozhodně v nejsilnější sestavě. Olomoučanky skončily v Břeclavi až osmé, když polovinu olomouckých bodů posbírala hranická vrhačka Barbora Odstrčilová. Té se dařilo v disku, kde skončila třetí (těsně za osobním rekordem). V oštěpu si za nový osobní rekord 35,22 m vysloužila šesté místo. Stejné umístění brala i v kouli.

Výsledky