Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranická ženská štafeta šestá na Mistrovství ČR

12. 8. 2019

S hlavním cílem zaběhnout oddílový rekord vyjel hranický ženský kvartet do Brna, kde se v pátek a sobotu 26.-27. července konalo Mistrovství ČR mužů a žen v atletice přezdívané "Mistrák jak Brno". V individuální disciplíně žádná z hranických atletek nestartovala, byť Dostálová na 800 m a Zdražilová na 400 m překážek by se svými časy nominovaly. Děvčata dala přednost týmové disciplíně, štafetě na 4 x 400 m, která startovala na závěr programu.

Trenérka (Úlehlová) a její tři svěřenkyně, toť sestava hranické štafety. Zcela náhodou běžely v pořadí podle abecedy - Adéla Dostálová, Kristýna Podjuklová, Klára Úlehlová a Adéla Zdražilová. Oddílový rekord měly hranické ženy zaběhnuté z loňské baráže - 4:14,33, zde pouze místo Podjuklové běžela Veronika Svobodová.

V Brně závod velmi pěkně rozběhla půlkařka (mimochodem třetí z letošního Mistrovství ČR dorostenek) Adéla Dostálová, podle mezičasu zhruba kolem 60,5 s. Kristýně Podjuklové předávala kolík v kontaktu s dalšími štafetami. Pro vytrvalkyni Podjuklovou specializující se hlavně na 3000 m je přece jenom čtyřstovka hodně rychlá, byť i ona umí "čtvrtku" rychleji než za 68 s, jak jí změřil mezičas. Před následujícími dvěma členkami štafety tak ležel nelehký úkol stáhnout ztrátu na nejbližší Frýdek-Místek. Klára Úlehlová se k němu lehce přiblížila (mezičas 61,5 s) a Adéla Zdražilová dílo dokončila, frýdecko-místeckou finišmanku "smázla" už na dvoustovce a kolík donesla do cíle na šestém místě v čase 4:10,50 min. Mezičas Zdražilové byl 59,5 s.

Oddílový rekord byl tak na světě, jen trochu mrzí, že nebyl pod 4:10 min. V letošní sezóně budou mít děvčata ještě jednu příležitost na čtvrtém kole II. ligy v Ostravě v neděli 25. srpna.

Výsledky

Fotky