Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranická dvacítka je stále oblíbenější

9. 4. 2011

V sobotu 9. dubna upořádal atletický oddíl SK Hranice již 44. ročník Běhu vítězství a 40. ročník Hranické dvacítky. Závody mládežnických kategorií i hlavní závod na 20km se těší stále větší oblibě. Když padl v loňském roce účastnický rekord v hlavním závodě, vyběhla na trať rovná stovka závodníků, letos jich bylo ještě o šestnáct více. Celkový počet účastníků sobotních závodů včetně mládežnických kategorií byl pak také rekordních 332 běžců.

Závody mládežnických kategorií jsou zařazeny do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje. Nejvíce dětí startovalo tradičně v nejmladších kategoriích. Ani hraničtí závodníci se ve velké konkurenci neztratili. Celkově vybojovali deset medailových umístění. Zlata to byly čtyři. Mezi nejmladšími dívkami (ročník narození 2004 a ml.) zvítězila Julie Číhalová. V závodě přípravek hochů finišoval jako první Lubomír Bezděk. Mezi dorostenkami zvítězila Tereza Kristová a mezi ženami Petra Vašinová. Stříbro vybojoval mezi nejmladšími hochy Ladislav Procházka, dále mladší žák Vojtěch Podjukl, junior Michal Petráš a muž Jan Polášek. Třetí doběhli v kategorii přípravek dívek Miriam Sekaninová a v kategorii juniorů Václav Žabíček ml. Ani další atleti domácího oddílu se neztratili a vybojovali pěkná umístění a body do poháru. Celkově startovalo 51 členů SK Hranice, což svědčí o rostoucí členské základně oddílu, 10 medailí pak o kvalitní tréninkové přípravě.

 

Hlavní závod na 20km měl letos nejen rekordní ale i mezinárodní účast, na žádost pořadatelů dorazil polský ultramaratonec a světový rekordman v běhu na 6 hodin Tomasz Chawawko. Ukázalo se ovšem, že na něj je závod příliš „krátký“ a doběhl až třetí. Již počtvrté zvítězil Tomáš Blaha z AK Asics Kroměříž v čase 1:09:48. Mezi dva výše jmenované se vklínil Václav Bitala z oddílu LBK Kopřivnice. Kategorii mužů nad 40 ovládl Jaroslav Martínek startující za oddíl Trisk Olomouc. Mezi ženami byla nejrychlejší Adéla Esentierová startující za Baláž EXTREME-TEAM Ostrava. Z hranických závodníků doběhli Josef Sýkora na šestnáctém místě mezi muži nad 40 let a Zdeňka Tvrdá sedmá mezi ženami nad 45 let. Závod byl zařazený do Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje.

 

Výsledky 44. ročníku Běhu vítězství a 40. ročníku Hranické dvacítky

najdete zde.

 

První část fotografií

Hlavní část fotek