Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranická dvacítka a Běh vítězství klepou na dveře

25. 3. 2015

Hranický atletický oddíl připravuje 44. ročník Hranické dvacítky a 48. ročník Běhu vítězství, který se bude konat v sobotu 11. dubna 2015. Novinkou letošního ročníku je nově přidaný závod na 10km. Závody Běhu vítězství jsou zařazeny do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, hlavní závod na 20km je součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Oba běžecké podniky jsou pořádány za finanční podpory města Hranic a Olomouckého kraje.

První kategorie dětí vyběhne na start v 9,00 hodin, dvacítka a desítka odstartují souběžně ve 12,00 hodin. Závody dětí do 500m proběhnou zcela na ovále stadionu, delší tratě až po muže mílaře na 4600m jsou vedeny v nejbližším okolí stadionu. Start a cíl dvacítky a desítky bude rovněž na stadionu. Zde bude také závodní kancelář, šatny pro závodníky a občerstvení.

V loňském roce padl celkový účastnický rekord, závodů se zúčastnilo 361 mladých i starších atletů. Závody jsou pořádány i pro neregistrované závodníky, v mládežnických kategoriích je vypsán nejkratší závod na 100m pro děti ročníků 2010 a mladší, závodit tedy může opravdu každý. Přijďte otestovat svoji zdatnost. Veškeré informace včetně kompletních propozic, map jednotlivých tratí a výsledků z minulých ročníků najdete zde