Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hranická družstva mužů a žen po druhém kole na šestých místech

11. 8. 2021

V neděli 4. července proběhlo v Třinci druhé kolo II. ligy mužů a žen, do které nastupují i hranická družstva atletů a atletek. Třinecký stadion byl dobře připravený, počasí slunečné, dráha rychlá.

Družstvo mužů nastoupilo v poměrně početné sestavě dvanácti členů. Na překážkách se jako obvykle dařilo Ladislavu Koutnému, který opět z minima investovaného do tréninku vytěžil maximum – dva osobáky a druhé místo na dlouhých, resp. čtvrté na krátkých překážkách. Zdatně mu sekundoval Vojtěch Podjukl, který na 400 překážek doběhl čtvrtý (taky s osobákem), sedmý skončil na 110 m překážek a devátý na osmistovce. Adam Orava vyskákal 5 bodů za šesté místo na výšce a 3 body za osmé v trojskoku. Své odvedli i vytrvalci. Martin Čmelík skončil pátý na 5000 m, deváté místo zde vybojoval Daniel Mičola. Marek Tretera přidal bod za desáté místo z patnáctistovky. Po čtyřech bodech za sedmá místa dodali kladivář Zbyněk Šebesta a tyčař Michal Kaspar. Kaňkou pro hranický tým bylo zranění Zbyňka Čecha při výšce. Snad bude příště v pořádku. Naprázdno – asi poprvé v historii, vyšla i silně improvizovaná sprinterská štafeta.

Samostatnou kapitolou je výkon Rostislava Koláře. Chůze se tentokrát konala až o 14 dnů později v Milovicích, na programu byla pětka a Kolář ji s přehledem opanoval v novém oddílovém rekordu a přidal tak 11 bodů pro tým. Díky silně obsazené chůzi zvítězil Havířov, Vítkovice "B" tentokrát skončily druhé, Hranice šesté. Stejnou pozici drží hranické družstvo mužů i po dvou kolech.

Naopak družstvu žen termín o prodlouženém víkendu vyloženě neprospěl, na sever Moravy vyrazila pouhá pětice hranických závodnic. Byť se snažily, co mohly, na lepší než na deváté místo v kole to nestačilo. V celkovém pořadí pak klesly ze čtvrté na šestou pozici. Tabulku vedou suverénní Vítkovice "B" před vyrovnanými družstvy Kopřivnice a Šumperku.

Příjemným překvapením kola byl výkon dorostenky Barbory Odstrčilové, která vybojovala 22 bodů a po dvou kolech vede bodovací tabulku hranických závodnic. V Třinci obsadila dvě třetí místa (koule a disk), páté místo přidala v oštěpu (vše v osobních rekordech). Gratulujeme. Po čtyřech letech se na start závodu na 400 m překážek opět postavila Michaela Hynčicová a byl z toho parádní čas 1,5 vteřiny od osobního rekordu a druhé místo. Deset bodů za páté místo na hladké čtyřstovce a sedmé v kladivu vybojovala Klára Úlehlová. Nováček týmu - hostující vytrvalkyně Lucie Kalafutová doběhla na pětce šestá. Jitka Svobodová po bojovném výkonu doběhla na krátkých překážkách devátá.

Poslední letošní kolo proběhne v neděli 22. srpna v Šumperku. Postupy do čtyřčlenné baráže jsou pro hranické týmy spíše v rovině snů, ale při tříkolové soutěži, kde jeden výpadek znamená prakticky nedosažitelnou ztrátu, bude umístění v první polovině tabulky úspěchem.

Výsledky

Fotky 1

Fotky 2