Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvě zlata z Mistrovství Moravy a Slezska

31. 5. 2010

Pouhé tři dny po největším atletickém svátku u nás (Zlaté tretře) hostil vítkovický atletický stadion Mistrovství Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Moravští atleti, včetně pětice hranických, tak měli možnost se proběhnout po stejném tartanu jako pár dní před nimi největší světové hvězdy včetně jamajských blesků Usaina Bolta a Asafy Powella. Rychlý ostravský tartan přinesl hranickému oddílu dvě zlaté medaile.

O tu první se zasloužila Petra Vašinová na trati 800m. Po velmi svižném začátku Petra nasazené tempo nevydržela až do posledních metrů, ale i tak z toho byl letošní nejlepší čas 2:19,00min. Druhé zlato přidala Klára Úlehlová na poloviční trati. Jeden okruh zvládla naopak po pomalejším začátku za 59,95s. Klára nastoupila i k běhu na 100m překážek, zde si zaběhla osobní rekord 16,64s a bylo z toho čtvrté místo. Rovněž čtvrté místo na stejně dlouhé trati ale bez překážek vybojovala Lucie Albínyiováza čas 13,43s. Skvělý osobní rekord rovněž na stovce si zaběhla Martina Kopecká. Věkem ještě starší žákyně závodila mezi dorostenkami. V rozběhu doběhla druhá v čase 13,35. Ve finále pak ještě pět setin ubrala a obsadila vynikající páté místo. Celá tato čtveřice žen pak nastoupila ke štafetě na 4x100m. Bohužel hranická štafeta byla jediná přihlášená v kategorii žen. Zbylé štafety byly buď dorostenecké nebo juniorské. I tak ale děvčata ke společnému závodu nastoupila a povedlo se jim zaběhnout pěkný čas 52,24s, prakticky bez jediného tréninku předávek.

Jediným zástupcem mužské části hranické atletiky byl v Ostravě junior Jan Dostál. Honza nastoupil na obou nejkratších sprintech. V rozběhu stovky zaběhl skvělý čas 11,49s. Ve finále pak sice čas nezopakoval, ale i tak 11,58s a páté místo jej může jenom těšit. Na dvojnásobné trati pak předvedl rovněž velmi pěkný čas 23,39s, za což mu náleželo šesté místo.

 

Celkové výsledky najdete zde

Fotografie najdete zde