Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvě medaile z víkendového Mistrovství Moravy

1. 2. 2011

Medailový úspěch zažila ve dnech 29. – 30. ledna hranická atletika. V olomoucké hale proběhly o tomto víkendu hned dvoje Mistrovství Moravy a Slezska. Oba dny probíhalo MMS ve vícebojích a v neděli se pak k němu připojilo i MMS ve vrhu koulí všech kategorií. Z obou těchto akcí si odváželi atleti SK Hranice medaile.

V sobotu se výborně dařilo Kláře Úlehlové, která vybojovala titul Mistryně Moravy a Slezska v pětiboji žen. Klára sice byla po dvoutýdenním tréninkovém výpadku způsobeném nemocí, ale na svůj oblíbený víceboj se stihla připravit dobře. V první disciplíně, 60m překážek, sice zaostala za svým osobním rekordem, ale čas 10,14s potěšil. Ve skoku vysokém předvedla pěkný výkon 142cm. Svůj standart ukázala také ve vrhu koulí (8,81m). Ve skoku dalekém se však „prala“ s rozběhem, což jí stálo cenné body. Závěrečnou osmistovku pak zvládla za 2:57,06min. Celkový součet 2476 bodů sice nepatří k jejím nejlepším, ale v hodnocení Mistrovství Moravy a Slezska na první místo stačil.

Svůj první pětiboj má za sebou dorostenka Martina Kopecká. Některé disciplíny víceboje šla Martina na závodech vůbec poprvé, poprala se s nimi však dobře. Šedesátku s překážkami doběhla v čase 11,49s, do výšky skočila 142cm, koulí vrhla 7,60m, do dálky skočila 4,08m a 800m zaběhla za 3:06,42min. Celkový součet 2001 bodů znamenal v kategorii dorostenek páté místo. Mimo soutěž v Olomouci závodila také dorostenka Tereza Kristová. Terka si bez naměřeného rozběhu vyzkoušela skok daleký (3,16m) a 800m, které zvládla po „přepáleném“ začátku za 3:22,86min. Zde je nutno poznamenat, že ve specifické olomoucké hale se 800m běhá asi o 10 – 15 vteřin pomaleji než na dráze. První den víceboje mezi muži si tréninkově zazávodil Zbyněk Čech. Hladkou šedesátku proběhl za 7,62s, do dálky skočil 5,93m, koulí vrhl 9,24m a do výšky skočil 178cm. Ke druhému dni sedmiboje už nenastoupil.

V neděli vybojoval druhou medaili pro hranický oddíl starší žák Matyáš Řihák. Matyášovi se konečně podařilo prolomit desetimetrovou linii. Čtyřkilogramové náčiní poslal do vzdálenosti 10,33m. V hodnocení starších žáků mu to vyneslo třetí místo. Mezi muži se o něco podobného pokoušel Jaromír Kuchař. S výrazně těžší koulí (7,26kg) se mu desetimetrovou linii nepodařilo překonat jen velmi těsně. Výkon 9,96m stačil na osmé místo.

První dvě medaile z letošních Mistrovství mají tedy hraničtí atleti doma. Zbývá jen doufat, že jich letos bude opět o něco více než v loňském roce. Příležitostí bude ještě spousta.

sam_0537.jpg