Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvě medaile pro hranickou atletiku na Mistrovství Moravy

20. 6. 2017

Sobota 17. června nabídla nejspíš nejchladnější počasí za celý měsíc. Ve 13 stupních, chladném větru a dešti se sešlo téměř šest stovek závodníků ze 48 oddílů na Mistrovství Moravy a Slezska dorostenců, dorostenek, juniorů, juniorek, mužů a žen, které se konalo na vítkovickém stadionu v Ostravě.

Hranická atletika vyslala na tuto celodenní akci celkem pět zástupců. Pánové prominou, přednost dostane jediná dáma v hranickém dresu. Tereza Indruchová se podruhé představila na dráhových závodech, zatím se věnuje spíše silničním běhům. Startovala mezi juniorkami v závodě na 3000m. Při svém prvním startu v této disciplíně si vyběhla bronzovou medaili v čase 12:16,45min.

Nejlepším individuálním umístěním hranických hochů (všichni kategorie juniorů) bylo čtvrté místo Ladislava Koutného v závodě na 400m překážek, který si výrazně posunul osobní rekord na 60,83s. Osobní rekord si zaběhl i na 110m překážek (16,70s) a bylo z toho sedmé místo. Na stodesítce startoval i Adam Orava, který doběhl pátý za 16,45s. Dlouhé překážky Adamovi vůbec nesedly, závod v podstatě doklusal. Dvě pátá místa vybojoval Vojtěch Vávra. Čtyřstovku zvládl za 52,12s a poloviční trať za 23,26s.

K těmto třem borcům se na závěr programu přidal ještě Vojtěch Podjukl, který dojel čerstvý pouze na štafetu 4x400m. Hlavním cílem hranických juniorů bylo zaběhnout co nejlepší čas. A kluci se opravdu vyhecovali k parádním výkonům a dohromady zaběhli čtyři ovály za 3:35,56min. Stanovili tím nový juniorský oddílový rekord a od mužského rekordu starého 23 let zůstali pouhou vteřinu. Zlatá medaile jim k tomu byla bonusem. Snad se hoši v této sestavě ještě letos sejdou a podaří se jim dlouholetý rekord překonat, rezervy tam ještě jsou.

Výsledky