Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dvě cenná umístění z olomoucké Velké ceny

10. 5. 2010

Druhý květnový svátek je v Olomouci tradičně věnován atletické Velké ceně města Olomouce a poháru Františka Dvořáka. Letošního ročníku se zúčastnily také dvě hranické atletky. Odměnou za sváteční den strávený na stadionu v ne zrovna nejlepším počasí jim byla cenná umístění. Každá nastoupila ke své hlavní disciplíně.

Lépe se v Olomouci dařilo Petře Vašinové, která suverénně zvítězila v běhu na 800m. „Půlku“ sice rozběhla pomaleji, než si přál trenér Miroslav Gadas, ale v prakticky sólo závodě zaběhla slušný čas 2:20,61min. Klára Úlehlová testovala svou formu na poloviční trati. Prvních dvě stě metrů také běžela velice opatrně, ale výsledný čas v cíli nebyl tak špatný – 60,76s a druhé místo.

Pro všechny fandy atletiky a nejen pro ně byl v Olomouci hlavním vrcholem dne hod oštěpem mužů. Trio oštěpařů Dukly Praha předvedlo opravdu neuvěřitelné představení světové kvality. Všem třem se povedlo překonat hranici 84 metrů, což se ne vždy vidí ani na Mistrovství světa. Nejlepší výkon a osobní rekord zaznamenal Vítězslav Veselý hodem 86,45m, druhé místo obsadil Petr Frydrych za 84,77m, třetí místo zůstalo na Jakuba Vadlejcha za 84,47m. Spokojený musel být nejen trenér Jan Železný. Výprava na Mistrovství Evropy se tak rozrostla o další jména. Kdo neviděl, může jenom litovat.