Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dva výrazné osobní rekordy na Krajském přeboru v Olomouci

18. 2. 2013

Minivýprava pouhých dvou hranických atletů se zúčastnila Krajských přeborů staršího žactva v pátek 15. února v Olomouci. Z těchto dvou atletů byl dokonce jeden mimo soutěž. U obou se však výlet do Olomouce vyplatil, výrazné osobní rekordy jsou toho důkazem.

Pouze na jedinou disciplínu se v Olomouci zaměřil starší žák Vojtěch Podjukl. Nastoupil k závodu na 800m a počínal si skvěle, udržel vysoké tempo a doběhl si na druhém místě pro stříbrnou medaili. Potěšil ho však hlavně čas 2:31,01min., což je nejen halový, ale také absolutní osobní rekord. Ve specifické olomoucké hale se osmistovka běhá zhruba o 10 vteřin pomaleji než venku, proto má tento čas pro Vojtu takový význam.

Druhým hranickým atletem, který se v Olomouci představil, byl dorostenec Matyáš Řihák. Nastoupil mimo soutěž k vrhu koulí, naštěstí dorostenců mimo soutěž bylo v závodě více, takže měl s kým soupeřit. I toto ho nejspíš vytáhlo ke skvělému osobáku. Ten měl do tohoto závodu hodnotu 13,15m. V Olomouci mu skvěle vyšel už druhý pokus, když pětikilové náčiní dolétlo na vzdálenost 13,73m, v pátém pokusu však ještě přidal, nový osobák tak má hodnotu 13,81m. Tímto výkonem si Matyáš řekl o nominaci na Mistrovství ČR dorostenců v hale. Doufejme, že se tam vypne ještě k lepšímu výkonu a přiveze co nejlepší výsledek.

 

Celkové výsledky