Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dva oddílové rekordy na Mistrovství Moravy

16. 1. 2017

V ostravské atletické hale mají teď pořadatelé napilno. Halová sezóna je v plném proudu. O víkendu 14. - 15. ledna se zde konalo Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích a v chůzi. V obou disciplínách měla hranická atletika své zastoupení.

Druhým rokem startuje mezi juniory Adam Orava. A také letošní halový sedmiboj byl pro něj druhým v této kategorii. Oproti loňsku si některé disciplíny polepšil, jiné pohoršil, v celkovém součtu však na tom byl lépe než loni. První den zahájil slabší šedesátkou za 7,58s, radost si udělal ve druhé disciplíně, ve skoku dalekém, kde si posunul osobní rekord na 6,10m. Vrh koulí čekal o něco málo lepší než 9,61m. Zklamání přinesla ale hlavně Adamova oblíbená výška, limitovala ho bolavá achilovka, pouze základní výška 1,71m byla výrazná bodová ztráta.

Druhý den začal Adam osobním rekordem 9,06s na 60m překážek. Hlavně druhá disciplína druhé dne mu udělala radost. Výrazný osobní rekord v tyči 2,83m ho vrátil do hry o oddílový rekord. V závěrečném kilometru se také nešetřil, časem 3:02,45min. zaostal pouhou vteřinu od osobního rekordu. Celkovým součtem 3998 bodů obsadil páté místo, v hodnocení Mistrovství Moravy čtvrté místo. Mrzet ho mohly ty pouhé dva body, které ho dělily od hranice 4000 bodů, v přepočtu na nějaký výkon, je to např. 1cm v dálce nebo 2 desetiny na kilometru. Ale překonání svého vlastního oddílového rekordu ho jistě potěšilo.  

V neděli 15. ledna se na ovále ostravské haly představili v rámci Mistrovství Moravy a Slezska také chodci. V historii hranické atletiky se to hemží úspěšnými chodci, ale chodkyni, soudě podle vedených oddílových rekordů, neměl hranický oddíl žádnou. Tak tedy první hranickou chodkyní se stala Tereza Zápotocká, která se v Ostravě postavila na start závodu na 3000m starších žákyň. Pro Terku to byla premiéra nejen v disciplíně, ale také v kategorii, v letošní sezóně i v ostravské hale. Poprala se s tím ale statečně, první polovinu závodu držela tempo pod 1:20 na kolo, ve druhé polovině pak zpomalila zhruba na 1:22. Výsledný čas 19:48,33min. znamenal velmi pěkné šesté místo a ustanovený oddílový rekord.

V neděli byly do časového programu vložené mimo soutěž i některé běžecké disciplíny. V závodě na 1500m startovala Kristýna Podjuklová. Kristýna doplatila na poměrně ostré tempo hned od startu, což bylo znát ve druhé polovině závodu. Čas 5:45,61min. byl sice o dvě vteřiny lepší než minulý týden, ale o šest vteřin pomalejší než loňský osobní rekord. První halový start na třístovce absolvoval Martin Vavřík. Martin se výrazně pral s klopenými zatáčkami. Do cíle doběhl v čase 46,72s.

Celkové výsledky