Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dva národní rekordy na Pivní míli Hranice

26. 7. 2022

Už pošesté se do Hranic sjeli milovníci undergroundových pivních sportů. V sobotu 23. července na ně čekala 4 piva a 4 kola na atletické dráze, tedy jedna míle. Zvaná pivní míle. Hned ve dvou kategoriích diváci viděli nerychlejší čas české historie.

O největší rozruch se postarala štafeta AC Domažlice. Západočeši zvládli svůj čtyřdílný úkol za 4 minuty a 27 vteřin. Vylepšili tím svůj vlastní národní rekord, který drželi od červnového závodu v Plzni. Při štafetě si mezi sebe pivní míli dělí čtyři běžci, každý tak pije jen jedno pivo a běží 400 metrů.

Dosavadní české maximum posunula taky Martina Hrazdilová z SK Hranice. Strojovým tempem na oválu i na pivních zastávkách se dostala do cíle za 10 minut a 14 sekund. Stejně jako štafeta Domažlic neměla při závodě konkurenci.

Těsnější souboj se očekával v kategorii mužů. Tomu však, kromě zranění několika favoritů, učinil přítrž Lukáš Krýsl z Domažlic. Svým famózním časem 5 minut a 41 sekund překvapil všechny na stadionu, včetně sebe sama. Vylepšil si osobní rekord o tři čtvrtě minuty, zařadil se tím na druhé místo českých historických tabulek a zároveň do evropské špičky.

Po závodě řekl, že přemýšlí o účasti na říjnovém mistrovství světa. Loni tam mělo Česko svého zástupce vůbec poprvé, letos by se do Belgie mohli na šampionát vydat hned ve dvou, společně s národním rekordmanem Jonášem Müllerem ze Šumperka.

Pro Pivní míli Hranice to byl výjimečný ročník. Mimo jiné byl tradiční pozávodní koncert přímo na dráze, zahrála místní punk-rocková skupina Dirty System.

Fotky 1

Fotky 2

Výsledky