Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvu mužů těsně unikl postup do I. ligy

7. 9. 2010

Tak to nevyšlo. Družstvu mužů v neděli 5. září na domácím stadionu těsně unikl postup do I. ligy mužů a žen. Sehráli však v prolínací soutěži důstojnou roli, obsadili čtvrté – tj. první nepostupové místo a sklonili se jen před prvoligovými Havířovem a Moravskou Slávií Brno a vítězem jižní skupiny II. ligy Uherským Hradištěm. První dva jmenované týmy výrazně zvedly úroveň závodů a zejména Havířov, který se opíral o silnou vrhačskou skupinu, hranické borce téměř odstavil od přísunu bodů z po celou sezonu tak úspěšných kladiva, disku a koule. Uherské Hradiště zase dominovalo ve sprinterských disciplinách. Hranické družstvo vrchol letošní soutěže nijak nepodcenilo. Na startu byli všichni, kdo měli naději na body. Odstup od postupové třetí pozice byl nijak propastných 23 bodů. Na druhou stranu další v pořadí Šumperk za Hranicemi skončil o téměř 30 bodů.

Počasí tentokrát přálo sprintům. Vítr do zad byl poměrně silný, běžcům a tyčkařům naopak dosti znepříjemnil život, bylo chladno a hrozící přepršky se naštěstí spokojily s pár kapkami. Vítězství se podařilo vybojovat pouze Pavlu Mrázovi v trojskoku kvalitním výkonem 13,81m. Ve stejné disciplíně získal bronz Zbyněk Čech. Nejčastěji hraničtí atleti obsazovali čtvrtá místa – posledně jmenovaný skokan ve výšce, dále Ondřej Hegar (dálka), Ondrej Jurčák (800m a 1500m), Dominik Košař (disk), Radek Masař – celkově nejpilnější sběrač bodů v baráži (110m překážek, 200m) a Zbyněk Šebesta (kladivo). Čtvrtá skončila i štafeta 4 x 400m ve složení Hegar, Jurčák, Kučera, Masař. Za zmínku stojí i pátá místa Dostála (100m), Kukly (disk) a Poláška (5000m), jakož i štafety 4 x 100m (Čech, Dostál, Mráz, Masař). Velký dík patří ale i ostatním atletům, kteří přispěli neméně důležitými body.

Atleti letos opravdu odvedli kus práce. S patrně nejúspěšnější sezonou družstva mužů za poslední desetiletí se loučí se ctí. Patří jim aktuální dvanáctá pozice na Moravě, což je vynikající výsledek. Doufejme, že příští rok se opět sejdou ve stejně silné sestavě a stejně dobré formě a pokusí se, když ne o lepší, tedy aspoň o srovnatelný výsledek opět ve druhé lize.

Družstvo žen SK Hranice k baráži nastoupilo pouze formálně s minimálním počtem závodnic, obsadilo tudíž poslední desátou pozici. Individuálně se vedlo Kláře Úlehlové, která zvítězila v běhu na 400m (59,48s) a čtvrtou pozici obsadila na stejně dlouhé trati s překážkami. Michaela Kasparová vybojovala krásné třetí místo v tyči. Věkem teprve starší žákyni Martině Kopecké se ve velké konkurenci v běhu na 100m nepodařilo probojovat do finále.

Domácí pořadatelé i takto významné a velké závody zvládli výborně. O velikosti celé akce svědčí i počet rozhodčích, členů technické čety a závodní kanceláře, kteří na uspořádání baráže byli potřeba – 46. Oddíl atletiky SK Hranice touto cestou děkuje všem, kteří se podíleli na organizaci na úkor svého volného času.

 

Fotografie od Aleny Hoferkové najdete zde

Výsledky mužů zde

Výsledky žen zde