Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvo starších žaček osmé v moravském semifinále

16. 9. 2020

Už postup do Semifinále družstev Moravy a Slezska byl pro hranické starší žákyně úspěch. V šesti závodnicích absolvovaly celé základní kolo a ve stejném počtu vyrazily i v neděli 13. září do Olomouce na desetiutkání, kde se mezi sebou střetlo pět nejlepších družstev Olomouckého kraje s pěti nejlepšími družstvy z Jihomoravského kraje o pět postupových míst do finále družstev Moravy a Slezska.

Hranické závodnice se s početnějšími družstvy praly velmi statečně. Nejvíce bodující závodnicí družstva byla vrhačka Barbora Odstrčilová, které se ten den opravdu dařilo. Hodila si dva osobní rekordy, za výkon 33,57 m v disku brala druhé místo, za 32,55 m byla čtvrtá a nejlepší letošní výkon 11,19 m a druhé místo brala v kouli. Činila se také Kateřina Kasparová, která byla druhá v oštěpu za 35,97 m a dva osobní rekordy zaznamenala na dvoustovce překážek (33,81 s, 7. místo) a na šedesátce (8,44 s, 10. místo). Po třech individuálních bodech přidaly Zuzana Slobodová a Hana Klanicová. Slobodová si vystřihla svou oblíbenou, byť netradiční kombinaci 800 m a kladivo. Na osmistovce byla devátá za 2:41,06 min. a v kladivu brala za nový osobní rekord 16,48 m desáté místo. Neméně netradiční kombinaci absolvovala i Klanicová, která byla devátá v kouli za 9,03 m a desátá na krátkých překážkách za 18,49 s.

Bez individuálních bodů (za umístění do 10. místa), ale s novými osobními rekordy odjížděly sprinterky Anna Švánová a Marie Kročová. Švánová si zaběhla osobní rekord na šedesátce (8,71 s), kde zůstala těsně před branami finále, i na stopadesátce (21,19 s). Kročová se radovala z nového osobního rekordu na stopadesátce (21,62 s), dvojnásobnou trať zaběhla za 47,96 s. Závěrečná štafeta na 4 x 300 m ve složení Švánová, Kročová, Klanicová a Slobodová doběhla na šestém místě. Celkově hranické starší žákyně posbíraly 50 bodů a obsadily v semifinále osmé místo, se kterým proti početnějším oddílům mohly být rozhodně spokojeny.

Výsledky

zakyne-semifinale-olomouc.jpg