Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvo mužů vyhrálo na domácí půdě 1. kolo II. ligy

24. 5. 2011

Výbornou formu předvedli v neděli 22. května na domácím stadionu atleti a atletky z oddílu SK Hranice. V 1. kole II. ligy mužů a žen obsadili muži první a ženy druhé místo.

Stadion, závody i počasí byly velmi dobře připraveny. Forma hranických závodníků byla dobrá, takže i přes poměrně velký počet omluvenek družstvo mužů dokázalo, že by mělo letos patřit k lídrům soutěže. Jako silný soupeř se podle očekávání projevil Třinec, opírající se především o bývalého extraligového závodníka a reprezentanta Stanislava Sajdoka, ale na hranický oddíl tentokrát neměl nikdo a domácí kolo s přehledem vyhráli před Šumperkem. Třinec skončil třetí.

Vítězství v disciplině hraničtí závodníci vybojovali třikrát, a to zásluhou Lukáše Klímy (oštěp), Jana Poláška (5000m) a čtveřice Dostál, Zatloukal, Masař a Kučera ve štafetě 4x400m. Štafeta v jejich podání byla opravdu strhující a jistě patřila k nejhezčí podívané závodů. Výkonem zaostali o pouhou 1 vteřinu za oddílovým rekordem.

Nejpilnějším sběratelem bodů byl Pavel Kukla (druhý v kouli, třetí v disku a pátý v kladivu). Na pomyslnou „bednu“ se dostali ještě Lukáš Klíma (třetí v trojskoku), Radek Masař (druhý na 110m přek. a 200 m), Zbyněk Šebesta (třetí v kladivu) a Jan Polášek (třetí na 1500m). Za zmínku stojí i čtvrtá místa Zbyňka Čecha (v trojskoku a výšce) a Jana Dostála (200 m). Bodově přispěli i další (Petráš, Kaspar, Žabíčci). Na dalším kole, které se bude konat v sobotu 4. 6. na stadioně v Šumperku, je třeba pozici potvrdit. Domácí budou chtít porážku určitě oplatit.

Družstvu žen se dařilo podobně, oproti očekávání vybojovalo druhé místo za suverénním Šumperkem. Individuálně se dařilo Kláře Úlehlové, která obsadila jednou první (400m) a dvakrát druhé (400m přek., 100m přek.) místo. Vítězství vybojovala Lenka Vaiglová ve skoku vysokém, její sestra Alena obsadila dvakrát druhé místo (výška, oštěp). Stříbro získala také Martina Kopecká v běhu na 100m a 200m, dále Zdeňka Tvrdá v běhu na 5000m. Třetí místo obsadila Iva Podjuklová v běhu na 1500m, Halka Doubravová v běhu na 5000m a Michaela Kasparová ve skoku o tyči a Kateřina Küblová v hodu diskem, hodu kladivem a hodu oštěpem.

Obě družstva se pokusí ve druhém kole v Šumperku své pozice potvrdit. Kdyby takováto umístění zůstala i po posledním kole, byl by to velký úspěch, k tomu atlety čeká ještě spousta práce, ale v jejich silách to určitě je.

 

Celkové výsledky

 

Fotografie