Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvo mužů po druhém kole třetí, ženy osmé

10. 6. 2023

Druhé kolo II. ligy družstev mužů a žen skupiny D proběhlo v sobotu 27. května v Šumperku. Muži po úspěšném prvním kole klesli z druhého místa na třetí, což jim stále zajištuje účast v baráži. Ženy si polepšily z deváté pozice na osmou. Počasí bylo slunečné, proměnlivý chladný vítr zhoršoval výkony sprinterů.

Řady hranického družstva mužů ve druhém kole trochu prořídly. Kompletní sestava se asi nemůže sejít pokaždé. Ti, co nastoupili, dělali, co se dalo, někteří i víc. Například Ladislav Koutný šel doslova „na krev“ (při výšce si po dopadu do matrace kolenem zlomil nos). I tak, ač otřesen, soutěž dokončil v plném rozsahu.

Do soutěže SK Hranice nastoupil s 24 bodovým náskokem z chůze – ten zajistili v předtermínu Rostislav Kolář a Petr Havránek. Svoji disciplínu opanoval Tomáš Vašíček, který si zaběhl osobní rekord na 400 překážek. Tato trať je letos hranickou doménou – druhý zde doběhl Ladislav Koutný, pátý Adam Orava a osmý Petr Havránek. Koutný skončil druhý i na krátkých překážkách, výška tentokrát vyšla na osmé místo. Orava k tomu ve výšce druhý, v dálce pátý. Vašíček osmý na stovce, dvanáctý na dvojnásobné trati.

Zbyněk Čech si pěkně zaskákal – trojskok pátý, výška devátý, v tyči si rozdělili s Michalem Kasparem páté a šesté místo. Dařilo se i v hodech – Zbyněk Šebesta vybojoval třetí místo v kladivu, Jan Kaspar tady díky novému osobáku skončil pátý a svůj příspěvek doplnil šesti body z oštěpu. Štafeta na 4 x 400 m ve složení Havránek, Vašíček, Koutný a Orava doběhla čtvrtá.

V konečném účtování druhého kola Hranice obsadili třetí místo za Vítkovicemi a Přerovem. Třetí místo jim patří i v průběžné klasifikaci, tady zatím vede Přerov o bod před Vítkovicemi, další bod zpět jsou Hranice.

Hranické ženy vyrazily do Šumperku ve větším počtu než na první kolo a v bodovém přídělu to bylo znát. Nejvíce body tentokrát přispěla vrhačka Barbora Odstrčilová, která byla druhá v disku, třetí v oštěpu a šestá v kouli. Činila se i Kateřina Kasparová, která opanovala oštěp, šesté místo přidala ze stovky. V běhu na 1500 m stejně jako na prvním kole zvítězila Sabina Tvrdoňová. Pátá na 400 překážek finišovala Klára Úlehlová.

Veronika Svobodová si po delší době vyzkoušela výšku a bylo z toho sedmé místo, dvanáctá pak skončila v oštěpu. Šest bodů za sedmé místo z běhu na 100 m překážek vybojovala Leona Stržínková. Jitka Vágnerová zde doběhla desátá. Adéla Zdražilová si na osmistovce doběhla pro jedenácté místo. Dvanáctá na poloviční trati doběhla Ludmila Krčmářová. Štafeta na 4 x 400 m ve složení Adéla Zdražilová, Ludmila Krčmářová, Klára Úlehlová a Romana Odstrčilová skončila sedmá.

V celkovém hodnocení druhého kola obsadily hranické ženy sedmé místo. V součtu obou kol jim pak patří osmé místo. Tabulku vede Atletika Poruba před vítkovickým "béčkem", třetí je Třinec. Třetí kolo ligy proběhne v sobotu 24. června v Ostravě.

Výsledky

Fotky 1

Fotky 2