Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstvo mužů jede na vítězné vlně

10. 7. 2018

V sobotu 30. června pořádal místní atletický oddíl SK Hranice 3. kolo II. ligy mužů a žen (skupina D). Počasí sice trochu větrné – skvělé časy sprinterů do statistik nepůjdou, ale jinak slušné, přiměřeně teplé a bez deště. V letošní silné konkurenci se domácím týmům daří.

Družstvo mužů atletického oddílu SK Hranice ani na třetím (zároveň druhém domácím) kole nenašlo přemožitele. Soupeři se dostavili v silných sestavách, ale i tak nechali druhý Šumperk za sebou o 20 bodů. Celkově jsou stále s náskokem v čele a pokud výrazně nepokazí čtvrté kolo, které proběhne 25.8. v Šumperku, budou pořádat baráž o první ligu. Ta proběhne v sobotu 29.9. za účasti prvních čtyř týmů z každé ze dvou skupin II. ligy a posledních dvou týmů z první ligy.

Vítězství v disciplíně vybojoval opět na naší úrovni bezkonkurenční chodec Rostislav Kolář. Naprosto nečekaně se to ale podařilo i Ladislavu Koutnému na 100 m. Pěkný, ale větrný čas na 110 m překážek mu vynesl čtvrté místo. Na stejné pozici doběhl i na dlouhých překážkách a nasbíral v tomto kole nejvíc bodů. Pavel Kukla po noční směně mírně malátný vybojoval druhé místo v disku, třetí v kladivu a čtvrté v kouli a opět dokázal, že vůle je víc, než vzdorující svaly. Adam Orava byl tentokrát asi spokojenější s dálkou (třetí místo), než s krátkými překážkami (pátý) a výškou (šestý). Zbyněk Čech ve výšce skončil na pokusy o pozici lépe. Krátké překážky zvládl skoro celé na tři kroky a doběhl osmý. Dobře si vedl i v trojskoku, kde skončil druhý.

Stejně bodů nasbíral i Filip Chodil za třetí místo v disku, páté v kladivu a sedmé v kouli. Michal Špilháček se v kladivu propracoval opět na stříbrnou pozici, v disku pak skončil devátý. Petr Skřivánek vybojoval čtvrté místo na půlce a šesté na čtyřstovce. Vojta Vávra si vyzkoušel nejkratší sprint. Pěkný, ale taky větrný osobák mu vynesl páté místo. Na dvoustovce v těsném finiši po skvěle rozběhnuté zatáčce doběhl na dělené třetí pozici. Zbyňkovi Šebestovi se povedlo čtvrté místo v kladivu. Vít Vrbka si po letech vyzkoušel dálku a s téměř šestimetrovým skokem skončil pátý. Petr Havránek opět atakoval oboje překážky. Na vyšších skončil devátý, na delších desátý. Vladislav Kaspar, stejně jako minule, v tyči sedmý. Krásný a symbolický závěr obstarala závěrečná štafeta na 4 x 400 m. Kvarteto Orava, Vávra, Koutný a Skřivánek v dramatickém závodě zvítězilo a potvrdilo tak hranickou hegemonii.

Hranické ženy opět příliš nezaostaly za svými kolegy a na domácím kole skončily druhé za suverénním Šumperkem. Celkově drží třetí pozici za Šumperkem a Přerovem a zdá se, že baráž jim také neunikne. Z vítězství v disciplíně se radovaly hned čtyřikrát. Tříkilometrovou trať ovládla Zuzana Kročová. Na osmistovce vyválčila těsné vítězství Adéla Dostálová. V kladivu opět suverénně dominovala Romana Grómanová, ta byla navíc druhá v disku a třetí v kouli, tyto dvě disciplíny opět kvůli zranění absolvovala levou rukou. Čtvrté vítězství přidala čtvrtkařská štafeta ve složení Dostálová, Svobodová, Podjuklová K. a Úlehlová, která stejně jako v případě mužů obhájila triumf z druhého kola.

Slušný bodový příděl zaznamenala Lucie Králová, která byla druhá v oštěpu a v kouli, osmé místo přidala z kladiva. Třetí místo na krátkých překážkách ve skvělém ale bohužel větrném čase vybojovala Michaela Hynčicová. Stejnou pozici brala i Michaela Kasparová v tyči a při své premiéře na patnáctistovce i Veronika Svobodová. Netradiční kombinaci disciplín zvolila Klára Úlehlová, na dlouhých překážkách doběhla rovněž třetí, z hodu kladivem přidala desáté místo.

V tříkilometrovém závodě startovaly Iva i Kristýna Podjuklovy. Rychlejší tentokrát byla Iva, která doběhla pátá před svou dcerou Kristýnou. Pro šesté místo si doběhla Iva na patnáctistovce. Stejnou pozici vybojovala i Katrin Brzyszkowská v disku.

Výsledky

Fotky