Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstva mládeže mají za sebou první kola, přípravky odloženy

23. 5. 2023

První kola soutěží družstev mají za sebou prakticky všechny mládežnické kategorie. Pouze přípravky byly z důvodu špatného počasí odloženy. Hranický atletický oddíl má letos zastoupení v kategoriích přípravek hochů i dívek, mladších žáků i žákyň, starších žáků a dorostenek.

Jako první zahájili svou soutěž družstva dorostu a juniorů. Po dlouhých letech Hranice opět postavily družstvo dorostenek do soutěže Mistrovství Moravy a Slezska družstev. Na prvním kole v sobotu 6. května v Olomouci se však nesešlo v kompletní sestavě. Pětice závodnic v hranickém dresu skončila celkově dvanáctá ze sedmnácti týmů. Nejvíce body přispěla Kateřina Kasparová za třetí místo v oštěpu a páté v běhu na 300 m překážek. Vyzrálý výkon předvedla věkem teprve starší žákyně Sabina Tvrdoňová, která ovládla závod dorostenek na 1500 m. Bodovala ještě Marie Kročová, která byla dvanáctá na čtyřstovce. Leona Stržínková a Romana Odstrčilová skončily bohužel bez bodu. Snad se na příštím kole hranická děvčata sejdou v početnější sestavě, aby se mohla posunout v tabulce alespoň do první desítky moravských týmů.

Hranická vrhačka Barbora Odstrčilová letos opět hostuje za ambiciózní družstvo AK EZ Kopřivnice, letos za juniorky. Dvěma pátými místy (oštěp, disk) a jedním šestým (koule) přispěla ke druhému místu týmu.

Výsledky

V pondělí 15. května vyrazilo starší žactvo do Olomouce, kde se konalo první kolo Krajské soutěže družstev staršího žactva. Atletický oddíl SK Hranice letos z důvodu nízkého počtu závodnic nepostavil družstvo starších žaček, nicméně Sabina Tvrdoňová si zajela do Olomouce mimo soutěž tréninkově zaběhnout 1500m, což s přehledem vyhrála. Hoši v hranickém dresu vyrazili do Olomouce tři (tedy minimální počet, který tvoří družstvo), všichni tři bodovali. Velmi pěkně zabojoval Tomáš Sommer, který skončil devátý ve výšce i v běhu na 300 m. Jaromír Jiříček si zaběhl osobní rekord na osmistovce a bylo z toho sedmé místo. Petr Gerla vybojoval jeden bod v oštěpu za dvanácté místo. Celkově hoši skončili sedmí.

Výsledky

V úterý 16. května vyrazilo družstvo přípravek do Prostějova na první kolo, ale bohužel počasí ten den bylo skutečně pod psa. Vytrvalý déšť přinutil organizátory soutěž ukončit v polovině. Náhradní termín bude 14. června.

Ve čtvrtek 18. května pak zakončilo seriál prvních kol Krajských soutěží družstev mladší žactvo, které vyrazilo do Šumperku. Hranické dívky obsadily celkově šesté místo. Nejvíce boby přispěla Sofie Kubicová, která opanovala dálku, šesté místo vybojovala na stopadesátce. Dařilo se i Karin Macurové, která byla v dálce čtvrtá a na stopadesátce osmá. Šestá v kouli skončila Erin Ptáčková. Stejné umístění vybojovala i Marie Štolcarová v hodu kriketovým míčkem, sedmé místo si vyskákala ve výšce. Dělené osmé místo na třístovce brala Elena Zápotocká. Desátá na šedesátce skončila Tereza Vališová. Třetí místo v novém oddílovém rekordu pak zaběhla děvčata ve štafetě na 4 x 60 m (Karin Macurová, Sofie Kubicová, Tereza Vališová, Marie Frankovičová).

Hoši vyrazili do Šumperku ve čtyřech, na body se však povedlo dosáhnout pouze Adamu Pečeňovi, který skončil osmý v oštěpu a jedenáctý v míčku. Družstvo skončilo celkově sedmé.

Výsledky

Fotky