Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstva atletů i atletek postoupila do baráže

1. 9. 2009

Za krásného počasí proběhlo v neděli 30. 8. v Opavě 4. kolo II. ligy mužů a žen v atletice. Obě hranická družstva obsadila v posledním kole základní části třetí místo. Po součtu všech čtyř kol nakonec muži postupují do baráže ze třetí, ženy ze čtvrté pozice.

Pro družstvo mužů vybojovali první místa Radek Masař (110 mpřek.) a Jan Polášek (3000m). Stříbrné pozice obsadili Vladimír Lindovský (koule), Zbyněk Šebesta (kladivo), Radek Masař (200m) a Zbyněk Čech (trojskok). Na bronz dosáhli Petr Korábečný (100m) a Jan Polášek (1500m). Ostatní závodníci přispěli menšími bodovými zisky, které jsou však v konečném součtu také nezbytné. Byli to Jakub Bartunčík, Jan Dostál, Lukáš Sýkora, Vladislav Kaspar, Václav Žabíček ml. a Václav Žabíček st.

Z hranického družstva žen vybojovala nejvíce bodů Tereza Černíková, která zvítězila v oštěpu a v kouli, navíc přidala šesté místo v disku. Barbora Rohanová vyhrála běh na 400m překážek v pěkném čase 65,31s, přidala třetí místo na 100m překážek a páté místo v dálce. Klára Úlehlová zvítězila na trati 400m (59,73s), třetí doběhla na poloviční trati a pátá v běhu na 100m překážek. Michaela Kasparová vybojovala bronz v kladivu, páté místo v tyči a deváté v běhu na 400m překážek. Jitka Hoppová byla třetí v oštěpu, šestá v kouli a desátá  v disku. Bronz vybojovala také Halka Doubravová na trati 5000m, na patnáctistovce doběhla šestá. Zdeňka Tvrdá běžela stejné tratě a vždy skončila v pořadí hned za Halkou. Iva Podjuklová skončila na trati 1500m pátá, na osmistovce sedmá. Kateřina Pokorná doběhla na stejné trati o místo před Ivou a devátá na poloviční trati.

V neděli 13. 9. čeká tedy obě družstva baráž o první ligu v Břeclavi. Hranice sice nemají ambice postoupit do vyšší soutěže, která je mnohem náročnější mimo jiné i finančně, ale v Břeclavi se pokusí vybojovat co nejlepší výsledek.

     V sobotu 29. 8. závodila hranická běžkyně Petra Vašinová v Břeclavi v I. lize mužů a žen v dresu AK Kroměříž, za kterou hostuje. Petra si doběhla na své nejlepší trati 800m pro bronz, na čtyřstovce obsadila páté místo. Zároveň pomohla štafetě na 4x100m ke druhému a 4x400m ke čtvrtému místu. Celkově oslabené družstvo AK Kroměříž obsadilo v posledním kole pátou pozici.  

 

Výsledky najdete zde.

Fotografie zde.