Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstva atletů a atletek se nesešla v plné sestavě

13. 7. 2009

V nezvykle pozdním termínu se v neděli 12. července sešli atleti a atletky v Opavě na třetím kole II. ligy mužů a žen. Prázdninový termín měl bohužel vliv na počet závodníků v hranických družstvech.

 

Muži získali sice stejně prvních míst jako minule (4), ale celkově méně bodů. Obsadili tak čtvrté místo v kole a v celkovém pořadí klesli na čtvrté místo se stejným počtem hlavních bodů jako třetí Frýdek-Místek, ten má ovšem více bodů vedlejších. Před posledním kolem základní části mají však slušný bodový náskok před pátým družstvem Olomouce, baráž o první ligu by jim tak neměla uniknout. První místa obhájili Pavel Mráz v trojskoku (navíc šestý dálce a v oštěpu), Radek Masař v běhu na 200m (k tomu druhý na 110m přek.) a Zbyněk Čech ve výšce (navíc druhý v trojskoku). Sprinterská štafeta ve složení Čech, Dostál, Mráz, Masař potvrdila, že je letos opravdu nejrychlejší a doběhla do cíle první. Pomyslné stříbro vybojoval Jan Polášek v běhu na 5000m (navíc sedmý na patnáctistovce), třetí skončil Zbyněk Šebesta v kladivu. Další závodníci přispěli menšími bodovými zisky.

 

Družstvo žen se také nesešlo v nejsilnější sestavě. I tak ale bojovalo a v konečném součtu mu nakonec chyběly pouhé dva body na čtvrté družstvo Poruby, v Opavě tedy obsadilo páté místo. V celkovém součtu mu však patří stále čtvrtá příčka, tu by mělo udržet i po posledním kole základní části. Nejvíce bodů pro družstvo nasbírala Klára Úlehlová, která obsadila druhá místa v bězích na 400m a 100m překážek, k tomu přidala čtvrté místo na dvoustovce. Barbora Rohanová zvítězila v běhu na 400m, třetí doběhla na dvoustovce a v trojskoku vybojovala osmé místo. Nikola Tesařová zvítězila v běhu na 800m, na dvoustovce doběhla osmá. Michaela Kasparová byla třetí v hodu kladivem, čtvrtá ve skoku o tyči a devátá v běhu na 400m překážek. Jitka Hoppová vybojovala třetí místo v oštěpu. Zdeňka Tvrdá doběhla v závodě na 5000m čtvrtá. Iva Podjuklová obsadila sedmé místo na osmistovce a deváté na patnáctistovce, Kateřina Pokorná vybojovala na stejné trati sedmé místo.

 

Hranická běžkyně Petra Vašinová hostuje v I. lize za družstvo Kroměříže. V sobotu 11. 7. v Třinci mu pomohla slušným bodovým ziskem. V běhu na 800m vybojovala třetí místo, na poloviční trati čtvrté. Ve štafetě na 4 x 100m navíc přispěla k prvnímu, na 4 x 400m ke druhému místu. Celkově družstvo žen Kroměříže obsadilo krásnou druhou pozici.

 

Výsledky z Opavy zde