Jdi na obsah Jdi na menu
 


Družstva atletů a atletek mají za sebou předposlední kolo

15. 7. 2012

Na státní svátek ve čtvrtek 5. července se atletická družstva závodící ve II. lize sešla opět v Šumperku na 3. kole. Byl krásný, pro někoho možná až příliš slunečný den, prakticky bez větru. Konkurence o moc slabší (vzhledem k prázdninovému a navíc svátečnímu termínu) nebyla.

Družstvo mužů bylo o poznání silnější než v předchozím kole. Sice žádné zastoupení v dlouhých bězích, ale jinak všechny opory na startu. Vyneslo to druhé místo, celkově se posunuli na třetí místo. Za druhým Šumperkem zaostávají o jeden hlavní bod, první Třinec je v nedohlednu. Jestli se družstvu mužů podaří návrat na druhou příčku rozhodne tedy čtvrté kolo.

Vítězství v disciplínách zaznamenali tentokrát pouze jedno – Dominik Košař ovládl disk, navíc v kouli skončil druhý. Stříbro vybojoval Zbyněk Šebesta  (kladivo), Lukáš Klíma (oštěp), ten ještě přidal třetí místo v trojskoku. Nejvíce bodů nasbíral opět Radek Masař – druhý na 200m, třetí na 100m i 110m překážek, zároveň skvělý finišman čtvrtkařské štafety – společně s Uvízlem, Podjuklem a Havránkem skončili těsně čtvrtí. Dvě třetí místa vybojoval Pavel Kukla (disk a kladivo), v kouli tentokrát skončil pátý. Zbyněk Čech bronz z výšky doplnil čtvrtým místem v trojskoku a šestým v dálce. Nečekané třetí místo v pěkném osobním rekordu patřilo za čtyřstovku Janu Dostálovi, kromě toho v obou kratších sprintech doběhl na sedmé pozici. Pavel Mráz tentokrát vyskákal (dálka, trojskok) devět bodů, Jakub Vedra v oštěpu získal bodů pět. Drobnými zisky přispěli i Jaromír Kuchař, Vladislav Kaspar a Petr Havránek.

Družstvo žen se bohužel sešlo v zatím nejslabší sestavě, ale i tak se mu těsně podařilo uhájit celkovou druhou pozici před dotírající Porubou, suverénně vede Šumperk. Ve třetím kole skončily ženy třetí.

Dařilo se vrhačkám. Nejvíce bodů vybojovala Kristýna Hermannová, která zvítězila v kladivu, disku a druhá byla v kouli. Vrh koulí ovládla Johana Filipová, navíc ještě druhá v disku a třetí v kladivu. Klára Úlehlová ke třetímu místu ze stovky s překážkami přidala čtvrté místo z kladiva a páté z koule. Iva Podjuklová doběhla třetí v závodě na 3000m a čtvrtá na čtyřstovce. Třetí místo z 3000m a páté místo z poloviční trati vybojovala Halka Doubravová. Na stejných tratích doběhla Zdeňka Tvrdá pátá, resp. šestá.

Poslední – čtvrté kolo základní části, se bude konat v neděli 26. srpna v Třinci. Tam se rozhodně o pořadí družstev po základní části a o postupujících do baráže. Ženy mají postup do baráže díky menšímu počtu družstev v soutěži jistý, mužům by také neměl uniknout, postupují první čtyři družstva. Budeme držet palce.

 

Celkové výsledky