Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá kola soutěží družstev mládeže přinesla zajímavé výkony

7. 6. 2019

Soutěže mládežnických družstev mají za sebou svůj druhý díl. Hranická družstva počtem závodníků nemohou konkurovat větším oddílům, ale individuálně jsou někteří naši mladí atleti vidět velmi dobře.

V sobotu 25. května se konalo v Olomouci druhé kolo družstev dorostu a juniorů. Naše závodnice hostují za družstvo juniorek AK Šternberk. Skvěle se dařilo Adéle Dostálové, která si po delší době posunula osobní rekord na 800 m. Po výborném taktickém výkonu si doběhla pro třetí místo, ale hlavně pro výborný čas 2:20,07 (osobní rekord o více než 2 vteřiny), čímž se posunula na desáté místo celorepublikových tabulek. Na 400 m se pak čase 60,79 s na dvě setiny přiblížila osobnímu rekordu a doběhla osmá.

Premiéru na trati 2000 m překážek zažila Kristýna Podjuklová. S náročnou tratí se poprala statečně za 8:31,16, když doběhla devátá, s tímto časem je momentálně dvanáctá v republice. Letošní nejlepší výkon na 800 m si výrazně posunula Veronika Svobodová, když zaběhla čas 2:28,64. V hodu oštěpem předvedla výkon 25,66 m. Veronika však bohužel startovala mimo soutěž.

Výsledky

Fotky

Ve středu 29. května se do Olomouce sjela družstva staršího žactva z celého kraje. Ta hranická čítala tři kluky a tři holky. Mezi hochy se nejvíce zaskvěl Karel Brychta, který zvítězil v dálce (564 cm a finálové pokusy už nešel) a druhá místa obsadil na šedesátce (vyrovnaný PB 7,62 s) a na stopadesátce (PB 17,49 s, dvanáctý v tabulkách). Vojtěch Nevyjel doběhl sedmý na stopadesátce (21,08 s) a devátý na třístovce (47,28 s). Matouš Adámek bodoval na stopadesátce (6. místo za 20,63 s).

Mezi dívkami nejvíce bodovala Barbora Odstrčilová, která zvítězila v oštěpu (30,97 m), druhá skončila v kouli (10,25 m), ale největší radost měla ze třetího místa a osobního rekordu 30,40 m v disku. Hana Klanicová zabodovala šestým místem a osobním rekordem 18,98 s na stovce překážek, na dvoustovce překážek jí body těsně unikly (36,89 s). Ve výšce brala za deváté místo a výkon 136 cm dva body. Ema Dostálová doběhla sedmá na šedesátce (větrných 8,59 s). Obě družstva skončila na posledních (šestých) místech.

Výsledky

Mladší žactvo se sjelo o den později do Šumperku. Oddíl reprezentovalo pět dívek a čtyři hoši. Výborně se dařilo Kateřině Kasparové, která ovládla hod míčkem (47,07 m), třetí skončila v dálce (426 cm) a na stopadesátce (20,86 s). Na body se ještě prosadila Tereza Haitlová, která doběhla devátá na osmistovce (2:45.93 min.), a Tereza Sommerová, která byla desátá ve výšce (114 cm). Celkově drží dívky po dvou kolech šesté místo z deseti týmů.

Hoši David Karola, Kryštof Navrátil, Ondřej Trousil a Jakub Plesník doběhli šestí ve štafetě na 4 x 60 m. Individuálně se na body prosadil pouze David Karola, který doběhl devátý v běhu na 1500 m (5:57,52 min.). Celkově jsou hoši předposlední sedmí.

Výsledky

Druhé kolo Krajské soutěže družstev přípravek bylo přeloženo kvůli intenzivnímu dešti na úterý 4. června. Na malém prostějovském stadionku u Základní školy Jana Železného to vzhledem k velkému počtu dětí nebylo zrovna organizačně ideální. Ale některým to na výkonech neubralo. Především Romana Odstrčilová je hlavní tahoun družstva dívek, které tentokrát čítalo osm závodnic. Odstrčilová doběhla druhá na šedesátce (9,35 s), třetí skončila v běhu přes žebřík a čtvrtá v dálce (397 cm). Sabina Tvrdoňová doběhla na pátém místě na šestistovce (2:05,92 min.). Štafeta ve složení Barbora Hubová, Sofie Kubicová, Dominika Koutná a Eliška Brodňanová doběhla osmá. Celkově drží dívky šesté místo z devíti týmů. Trojice hochů se na body neprobojovala a družstvo je po dvou kolech poslední.

Výsledky