Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhá kola soutěží družstev mládeže 2020 přinesla zajímavé výkony

23. 6. 2020

Mládežnická družstva hranického oddílu atletiky mají za sebou druhá kola Krajských soutěží družstev. V některých kategoriích hranickému oddílu stále chybějí hlavně počty závodníků schopných konkurovat větším oddílům, ale ve dvou kategoriích (starší žákyně a přípravka hoši) se letos sešla silná generace, která i v menším počtu poráží větší oddíly.

V úterý 16. června se sešlo starší žactvo ke druhému kolu své soutěže v Šumperku. Už v prvním kole se hranickým starším žákyním povedlo příjemně překvapit, když v šesti závodnicích obsadily výborné třetí místo. Na druhé kolo vyjela stejná sestava a třetí místo potvrdila. Nejvíce bodů opět vybojovala vrhačka Barbora Odstrčilová, která obsadila třikrát druhé místo (koule, disk, oštěp). V oštěpu zvítězila Kateřina Kasparová výborným výkonem rovných 35 metrů. V následném běhu na 200 m překážek bohužel upadla na poslední překážce (ze druhého místa) a dokutálela se do cíle až na šestém místě. Pěkné body přidala i Hana Klanicová (čtvrtá na kouli a sedmá na stovce překážek). Páté místo na patnáctistovce přidala Zuzana Slobodová, stejné umístění vybojovala i Marie Kročová na třístovce. Štafeta na 4 x 300 m ve složení Klanicová, Slobodová, Kročová a finišmenka Anna Švánová doběhla čtvrtá. Hoch v hranickém dresu vyrazil do Šumperku jediný. Ondřej Glet si doběhl na patnáctistovce pro třetí místo a protože tato trať byla vypsána jako krajský přebor, pověsil si na krk bronzovou medaili.

Výsledky

Družstva přípravek jela ve středu 17.6. do Olomouce. Jak už bylo řečeno v úvodu, družstvo hochů se sešlo letos v poměrně silné sestavě. Nejvíce bodujícím závodníkem byl Tomáš Baar, který zvítězil v běhu na 800 m v novém oddílovém rekordu 2:50,06 min., dále přidal dělené páté místo v běhu na 60 m a desáté místo z dálky. Elitní hranickou disciplínou byl tentokrát doplňkový hod dětským (plastovým) diskem. Pilné trénování této disciplíny se vyplatilo, hoši se v Olomouci umístili takto: 2. Tomáš Weber, 3. Adam Pečeňa, 4. Tomáš Sommer, 5. Petr Gerla. Štafeta na 4 x 60 m ve složení Adam Pečeňa, Tomáš Hub, Petr Gerla a Tomáš Sommer doběhla šestá. Ve druhém kole skončili hoši na skvělém třetím místě a celkově před posledním kolem drží čtvrtou pozici. Dívek vyrazilo na druhé kolo sice o poznání více než kluků, ale na bodech (do desátého místa) byly pouze dvě. Výborně se dařilo především Sabině Tvrdoňové, která stejně jako Tomáš Baar na osmistovce ovládla nejdelší dívčí běh - 600 m. A to ve výrazném oddílovém rekordu (o neuvěřitelných devět vteřin) 1:54,40 min. Tento čas bude oddílovým rekordem i pro mladší žákyně. Druhou bodující závodnicí byla desátá z překážkové dráhy Sabina Krejčí. Ve druhém kole skončily dívky sedmé, celkově drží osmé místo.

Výsledky

Mladší žactvo si dalo dostaveníčko ve čtvrtek 18. června v Prostějově. Tahounem týmu dívek je Vera Vítková, která obsadila páté místo na šedesátce překážek a šesté na třístovce. Osmé místo ze skoku vysokého vybojovala Leona Stržínková. Romana Odstrčilová vybojovala bod za desáté místo z třístovky. Štafeta na 4 x 60 m ve složení Tereza Haitlová, Vera Vítková, Leona Stržínková a Kateřina Hamplová vybojovala sedmé místo. V kole skončily hranické dívky sedmé, celkově drží deváté místo. Hoši vyjeli ve trojici. Výborně se vedlo Ondřeji Trousilovi, který při svém prvním oštěpařském závodě obsadil třetí místo. Deváté místo pak přidal ze šedesátky překážek. Kryštof Navrátil skončil devátý na stopadesátce. Celkově jsou hoši bohužel poslední desátí.

Výsledky